Actualitate

PROGRAM PRELUNGIT PENTRU ELIBERAREA CAZIERELOR! Decizie luată ca urmare a creșterii numărului de solicitări

Măsură luată de urgență de reprezentanții Serviciului Cazier Judiciar Buzău care au decis schimbarea programului pentru eliberarea cazierelor. Schimbarea s-a impus odată cu creșterea foarte mare a numărului solicitărilor venite din partea buzoienilor.  Concret, dacă în urmă cu un an erau primite zeci de cereri pe zi, acum sunt sute de persoane care stau la coadă în fiecare zi pentru a-și primi documentele solicitate. În total, statisticile înregistrate anul acesta arată o creștere de 75% față de anul trecut

”Ținând cont de volumul ridicat de solicitări și pentru eficientizarea serviciului în interesul public, Serviciul Cazier  Judiciar, Statistică și Evidență Operativă își prelungește activitatea de lucru la ghișeul de eliberare a documentelor, sens în care vă aducem la cunoștință că de mâine, 07 octombrie, va funcționa zilnic, în intervalul orar 07.00-13.00”, se arată în documentul trimis de IPJ Buzău.

Odată cu impunerea noului program buzoienii au câștigat o oră și jumătate în plus, ca perioadă în care pot solicita cazierul, în condițiile în care vechiul program era fracționat în două perioade, respectiv 09.00-12.00 și 14-15.30, totalizând practice doar patru ore și jumătate în care funcționarii aveau program cu publicul.

Pe de altă parte, reprezentanții IPJ recomandă tuturor celor care vin să ceară eliberarea acestor documente să țină cont de măsurile impuse pentru reducerea riscurilor de răspândire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

”Facem apel la cetățeni să respecte regulile de distanțare socială atunci când se prezintă la ghișee pentru a solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverințelor de integritate comportamentală. Accesul în incinta ghișeelor va fi permis doar pentru persoanele care poartă măști de protecție”, se arată în comunicatul emis de IPJ Buzău.

În cursul zilei de ieri, 400 de buzoieni s-au prezentat la Serviciul Cazier Judiciar.