Actualitate

Programul “Lapte, corn și măr”, demarat cu întârziere. Când vor primi elevii buzoieni produsele

Elevii încep un nou an școlar fără gustarea din pauza mare. Produsele din cadrul programului guvernamental “Lapte, corn și măr” nu vor putea fi înmânate școlarilor din prima zi de cursuri, ci vor ajunge pe băncile copiilor cu întârziere.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a explicat, la Focus Tv, că întâzierea startului programului “Lapte, corn și măr” este generată de anumite modificări operate recent de Guvern. Este vorba despre o hotărâre a Executivului prin care s-a stabilit că autoritățile județene pot majora plafoanele pentru produsele oferite elevilor astfel încât firmele care au participat la licitație să primească mai mulți bani, în condițiile exploziei prețurilor. Astfel, deși contractul cadru pentru furnizarea produselor lactate, a celor de panificație și fructelor este încheiat, va mai dura circa o săptămână până când copiii vor primi gustarea din pauza mare.

“Programul va fi întârziat cu o săptămână. Noi am alocat banii necesari, circa 8,3 mil RON dar deoarece Guvernul a dat o ordonanță unde se modifică din cauza anumitor motive prețurile la produse, elevii vor primi aceste produse din a doua săptămână de an școlar”, spune președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru acest an școlar, Guvernul alocă cu 10 bani mai mult față de anul trecut pentru porția de fructe, cu 11 bani mai mult pentru lactate iar pentru produsele de panificație cu 8 bani mai mult față de anul trecut.