Actualitate

200 de elevi vor învăța, de anul acesta, într-o clădire complet renovată

Peste 200 de copii cu nevoi speciale, diagnosticați cu afecțiuni precum sindrom Down sau autism, care în ultimii doi ani au învățat din fața calculatorului, au primit, în sfârșit, vestea mult așteptată. Lucrările la școala lor s-au încheiat astfel că începând cu 5 septembrie pot reveni în bănci. Anunțul a fost făcut de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, care le promite copiilor că în maxim două luni de la începerea anului școlar le va da spre folosință și noua sală de sport multifuncțională, construită în apropierea unității lor de învățământ.

Centrul de Educație Incluzivă își va relua activitatea după aproape doi ani în care a fost închis pentru reparații. Unitatea de învățământ în care învață 220 de copii cu  deficiente precum ADHD, sindrom DOWN, sau autism a intrat în reparații în decembrie 2020. Lucrările ar fi trebuit să se încheie în septembrie 2021, însă, din diferite probleme, șantierul nu a putut fi închis astfel că elevii au fost nevoiți să rămână acasă și să învețe din fața calculatoarelor. Perioada a fost foarte grea atât pentru elevi cât și pentru părinți, care au cerut, în repetate rânduri o soluție și pentru ei. Aici, puteți citi declarația unei mamei.

Lucrările au fost încheiate abia acum, iar în aceste zile se fac ultimele pregătiri pentru ca de luni, elevii să fie primiți așa cum se cuvine, în noul an școlar.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

În plus, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu promite că în octombrie va da inaugura și sala de sport multifuncțională.

Proiectul de reabilitare al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a prevăzut lucrări de anvelopare a clădirii, de modernizare a instalațiilor electrice și sanitare dar și montarea unor panouri solare.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost schimbat întregul acoperiș și s-au refăcut sistemele de alimentare cu apă astfel încât tot spațiul să poată corespunde tuturor normelor de siguranță la incendiu.

Valoarea inițială a fost de peste 2 milioane de lei și până acum Consiliul Județean a plătit în jur de 1 milion.