Actualitate

PROIECT ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: ROȚI BLOCATE PENTRU PARCĂRI NEREGULAMENTARE. Ce amenzi riscă șoferii

Mare atenție, buzoieni, unde vă parcați mașina. Dacă ocupați, fără drept, un loc atribuit deja unui locatar, riscați să vă alegeți cu roțile blocate și amenzi de sute de lei. Un proiect de hotărâre care prevede amenzi drastice împotriva celor care nu respectă regulamentul privind parcările de reședință din municipiul Buzău a fost lansat în dezbatere publică și urmează să fie supus votului consilierilor locali municipali.

Noile propuneri au pornit de la avalanșa de reclamații făcute de buzoienii care, deși plătesc abonament la Primărie pentru a avea un loc unde să își lase mașina în momentul în care vin acasă de la serviciu, s-au trezit că parcarea lor era ocupată ilegal de o altă mașină. Nici amenzile aplicate de Poliția Locală nu au stopat acest fenomen. Astfel, autoritățile locale au pus pe hârtie noi reguli, ce sunt lansate în această perioadă în dezbatere publică.

”Având în vederea situaţia parcărilor rezidenţiale, este vorba de acele parcări care au fost atribuite printr-un regulament aprobat de Consiliul Local Municipal prin care după reabilitarea unei parcări se face marcarea şi după aceea atribuirea locurilor de parcare. S-a constatat, mai ales în zona centrală, că sunt şoferi care nu respectă aceste reglementări, în sensul în care după 16:30, parchează în continuare pe spaţii care sunt plătite de oamenii care locuiesc în blocurile din apropiere. În această situaţie, am propus o hotărâre tehnic administrativă prin care să blocăm roţile acelor maşini parcate neregulamentar”, a declarat pentru șansanews și Focus Fm, primarul Constantin Toma.

Noile prevederi arată că un șofer care își va parca mașina după ora 16. 30, pe un loc deja atribuit, se va trezi cu roțile blocate. Pentru a-și recupera mașina, va trebui să achite atât o amendă cât și sumele stabilite pentru deblocarea roților: adică o taxa inițială de 150 de lei. Ulterior, pentru fiecare 24 de ore în care vehiculul este blocat se vor adăuga încă 100 de lei, taxa calculată de la data și ora blocării. Mai ușor va scăpa șoferul care va ajunge lângă autoturism chiar în momentul în care angajații URBIS Serv încearcă să îi blocheze roțile. În acest caz, șoferul va achita o taxă de 100 de lei.

” Deblocarea se va face cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 de lei. Bineînţeles că Urbisul va interveni 24 din 24. Va fi la dispoziţie şi va debloca roţile contra-cost. Cu amendă cu tot va ajunge la suma de aproximativ 600 de lei pentru fiecare parcare neregulamentară. Consider că este corectă o asemenea decizie pentru că efectiv s-au înmulţit astfel de încălcări”, a mai declarat Toma.

Pe parcursul  anului 2020, Poliția Locală Buzău a primit peste 1000 de sesizări de la locatari care s-au plâns că alți șoferi le-au ocupat locurile de parcare pentru care ei plătesc anual sumele stabilite în urma licitațiilor de atribuire a parcărilor.

Potrivit regulamentului, ocuparea acestor locuri este interzisă de luni până vineri între orele 16:30-07:00, dar și în week-end.

Mica Publicitate