Actualitate

SCENARII SCHIMBATE ÎN ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN TREI COMUNE! Care este rata de infectare la nivelul județului

Din nou în fața calculatorului. Sute de elevi vor învața, de astăzi, în mediul online, după ce localitățile în care locuiesc au înregistrat noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus ceea ce a determinat creșterea ratei de incidență și depășirea pragului de un caz la mia de locuitori. Este vorba despre comuna Breaza, unde în ultimele 14 zile au fost confirmate trei persoane cu infecția cu SARS-CoV-2, iar rata de infectare a ajuns la 1.18 cazuri la mia de locuitori. În această situație, elevii trec de astăzi în scenariul galben, iar decizia a fost luată de ieri în timpul Comitetului pentru Situații de Urgență Buzău.

”Începând cu data de 03.03.2021, ca urmare a creșterii ratei de incidență la nivelul localității Breaza (1,18/1000) se aprobă trecerea de la scenariul 1 la scenariul 2 de funcționare a tuturor unităților de învățământ preuniversitar în semestrul II al anului școlar 2020-2021, din localitatea Breaza, județul Buzău, cu excepția Grădiniței cu Program Normal Comuna Breaza și Grădiniței cu Program Normal sat Greceanca, comuna Breaza, care vor funcționa pentru o perioada de 14 zile în sistem exclusiv on-line, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic”, se arată în hotărârea adoptată.

”Du-te-vino” continuă și în Poșta Câlnău unde, din nou, elevii ajung în fața calculatorului după doar câteva zile de studiu față în față. În ultimele 14 zile, în comună au fost înregistrate 7 cazuri de infecție cu coronavirus, iar rata a ajuns la 1.15 cazuri la mia de locuitori.

” Începând cu data de 03.03.2021, ca urmare a creșterii ratei de incidență la nivelul localității Poșta Câlnău (1,15/1000) se aprobă trecerea de la scenariul 1 la scenariul 2 de funcționare a tuturor unităților de învățământ preuniversitar în semestrul II al anului școlar 2020-2021, din localitatea Poșta Câlnău, județul Buzău”,informează Hotărârea adoptată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Mai norocoși sunt elevii din Mărgăritești unde rata de infectare a scăzut motiv pentru care elevii revin în bănci.

” Începând cu data de 03.03.2021, ca urmare a scăderii ratei de incidență la nivelul localității Mărgăritești (0,00/1000) se aprobă trecerea de la scenariul 2 la scenariul 1 de funcționare a tuturor unităților de învățământ preuniversitar în semestrul II al anului școlar 2020-2021, din localitatea Mărgăritești, județul Buzău”.

În prezent, mai învață după scenariul galben și elevii din municipiul Buzău, comuna Cilibia, orașul Pogoanele și comuna Viperești, unde este și cea mai rată de infectare, aproape de scenariul roșu, respectiv 2.63 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit informărilor reprezentanților Comitetului pentru Situații de Urgență, ”scenariul de funcționare al unităților de învățământ pe parcursul anului școlar se va actualiza la 14 zile sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități precum și în funcție de infrastructură și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”.

Cu o rată de incidență de 0.70 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori, județul Buzău se află în scenariul verde.