Actualitate

PROTESTE ÎN FAȚA PREFECTURII. Pensionarii cer mai mulți bani la pensie. Polițiștii nu vor bani în plus, ci respect

Proteste, miercuri, în fața Prefecturii Buzău.

Prima acțiune în stradă a fost organizată de pensionari,  după ce autoritățile centrale au anunțat că pensiile ar putea fi cel mult indexate cu rata inflației în acest an.

Circa 30 de pensionari au protestat în fața Prefecturii, cerând ca punctul de pensie să crească imediat la valoarea de 1775 de lei, iar de la 1 septembrie să ajungă la 1875 de lei, așa cum e prevăzut în legea 127 din 2019, care stabilește pensiile și nivelul gradual de calcul a punctului de pensie. Oamenii s-au plâns că au pensiile foarte mici, iar banii nu le ajung, mulți trăind de pe o zi pe alta.

”Încă un protest la care participăm şi vor mai fi şi altele. În ceea ce priveşte pensiile este fals pusă problema. Recalcularea este prevăzută în Lega 127 care trebuie să aibă aplicabilitate din septembrie anul acesta. (…) Dacă nu sunt bani la Bugetul de Stat de ce scutim băncile de datorii, de ce rambursăm TVA la anumite firme?”, a declarat preşedintele CNSLR Frăţia Buzău, Cornel Radu.

Ulterior, în faţa Prefecturii Buzău şi-au făcut apariţia poliţiştii şi salariaţii afiliaţi Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa. 50 de poliţişti în civil au scandat în faţa Prefecturii cerând respect şi respectarea legilor.

”Mesajul nostru este către tot ce înseamnă autoritate în acest judeţ şi în toate judeţele pentru că în aceste judeţe sunt fraţii noştri români”, a spus comisar-şef Marius Ionescu preşedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual  din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor venit special de la Bucureşti pentru a participa la protestul poliţiştilor buzoieni.

La rândul său, preşedintele filialei Buzău a SNPPC, Vasile Biţa, a declarat că poliţiştii nu doresc majorări salariale, ci doar respect.

Mica Publicitate