Actualitate

CU GRENADA PE ȘIFONIER. Un individ din Mărăcineni, ridicat de Poliție după ce s-a lăudat că, dacă vrea, ”rade” comuna de pe suprafața pământului (FOTO&VIDEO)

Un individ din Mărăcineni care se lăuda în stânga și-n dreapta că are o grenadă pe șifonier cu care, dacă vrea,  poate face ravagii prin comună, a fost ridicat de polițiști.

Totul a început în momentul în care bărbatul de 31 de ani a început să se laude la vecini și cunoscuți că are în dotare o grenadă cu care, dacă vrea, poate provoca o deflagrație de proporții.

Informați a ajuns și la urechile polițiștilor de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au descins la locuința individului. Inclusiv un câine de detectare semnalare explozibili a fost folosit în descinderi.

 ” Marți, specialiștii pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, respectiv luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Buzău și Prahova, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Mărăcineni, la domiciliul unui bărbat bănuit de deținerea unor materii explozive în afara cadrului legal.

Perchezițiile au fost desfășurate în baza mandatelor emise de către Tribunalul Buzău.”, precizează IPJ Buzău.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit, într-una dintre locații, o o grenadă defensivă (de exercițiu) care avea atașat de corpul grenadei un capac (în locul focosului) de exercițiu, prevăzut cu pârghie, inel și șplint. Cu alte cuvinte, o grenadă funcțională.

Muniția a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și a fost predată către Compartimentul Pirotehnic al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Individul cu grenada pe șifonier s-a ales cu dosar penal pentru „nerespectarea regimului materiilor explozive”.

Mica Publicitate