Actualitate

PROXENETELE DIN BALTA ALBĂ CARE AU TRIMIS PE STRADĂ, SĂ-ȘI VÂNDĂ TRUPUL, MAI MULTE TINERE DIN BUZĂU ȘI BRĂILA AU FOST ARESTATE (VIDEO)

Proxenetele din Balta Albă, care au trimis să se prostitueze, mai multe tinere, majoritatea din Buzău și din Brăila, iar ele și-au însușit banii, au fost arestate preventiv.  De asemenea, cel de-al treilea membru al grupării, un individ care le ajuta pe cele două, care sunt mamă și fiică, a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit Poliției Buzău, cei trei au fost arestați în urma unor percheziții domiciliare desfășurate ziua trecută în municipiul Buzău și în localitatea Balta Albă, la adrese folosite de cei trei membri ai grupării, într-un dosar penal de proxenetism.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015- 2021, un bărbat și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, din Balta Alba și Râmnicelu, ar fi determinat și înlesnit  practicarea prostituțieimai multor tinere, în România și pe teritoriul altor state europene, obținând foloase materiale. Cele mai multe victime sunt din Buzău și Brăila, iar ele erau prietene de*ale tinerei de 18 ani, membră a grupării. Fetele erau trimise să se prostitueze atât în Buzău cât și în mai multe țări europene precum Germania, Spania, Italia ori Franța.  

Bănuiții ar fi obținut beneficii materiale și financiare de aproximativ 20.000 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au ridicat înscrisuri, 3.000 de lei, bijuterii și telefoane mobile.

De asemenea, au fost puse în executare 17 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reținerea bănuiților pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. Ulterior, instanța a emis pe numele celor două femei mandat de arestare preventivă pentru 30 zile, față de bărbat cercetările fiind continuate sub măsura arestului la domiciliu.