Actualitate

Puțin peste o sută de buzoieni, prezenți la Cimitirul Eroilor! Momente inedite de la manifestările dedicate eroilor căzuți în Primul Război Mondial (FOTO +VIDEO)

Fix la ora 12.00, clopotele bisericii aflate în incinta Cimitirului Eroilor din municipiul Buzău au răsunat pentru eroii căzuți pe frontul de luptă, în Primul Război Mondial. A fost momentul în care s-a dat startul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Eroilor.

Au urmat prezentarea onorului prefectului Buzăului, Silviu Iordache, salutarea Drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României.

De altfel, programul anunțat de autoritățile încă de ieri, 9 iunie, a fost respectat fără nicio abatere și după oficierea serviciului religios, autoritățile prezente au citit, rând pe rând, numele a 141 de eroi căzuți pe câmpul de luptă din Primul Război Mondial.

Întreaga ceremonie a durat mai puțin de oră, timp în care în Cimitirul Eroilor s-au strâns puțin peste o sută de persoane.

La fel ca în fiecare an, buzoienii, în general bătrâni și elevi, care au ajuns la manifestările dedicate Zilei Eroilor  au aprins lumănări și au lăsat flori la mormintele eroilor care s-au jertif pentru țară.

Printre cei care și-au plans eroii dragi au fost și familiile buzoienilor căzuți la datorie în Afganistan.

Festivitatea s-a încheia cu depunerea de coroane la „Domul Central” din Cimitirul Eroilor și un scurt moment al fanfarei militare.

Ultimele moment ale manifestărilor au fost dublate și de survolul aeronavelor din dotarea Bazei Aeriene Boboc. Au brăzdat albastrul cerului aeronave de tip IAR99 Standard, IAK-52,  și elicoptere Alouette.

Manifestările vor fi însă continuate seara, începând cu ora 21.00, când va avea loc un alt serviciu religios pentru ca după intonarea semnalului de trompet „STINGEREA !” să fie aprinse o mie de candele, la crucea fiecărui erou din Cimitirul Eroilor.