Actualitate

Cultura bate pandemia! Concert de excepție, sub bagheta lui Daniel Jinga, la Buzău

Sursă FOTO: Adevărul.ro

Orchestra Metropolitană vine în fața publicului buzoian, săptămâna aceasta. Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, actual director al Operei Române, originar din Buzău, orchestra va urca, joi, pe scena din Sala Mare a Consiliului Județean. Alături de artiștii orchestrei simfonice, pe scenă va fi și solista Paula Seling. Concertul are loc cu prilejul Zilei Culturii Naționale și este organizat de Primăria Buzău în parteneriat cu Consiliul Județean. Invitații speciali ai evenimentului vor fi Lucian Romașcanu, ministrul român al Culturii, și Sergiu Prodan, ministrul Culturii din Guvernul Republicii Moldova.

Intenția inițială a organizatorilor a fost ca locurile disponibile -jumătate din capacitatea sălii- să fie ocupate de buzoieni, pe bază de invitații distribuite de Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman”, pe principiul ”Primul venit, primul servit”. Lucrurile s-ar putea schimba dacă municipiul trece de incidența de 1 la mie, caz în care spectacolul se va desfășura cu o sală ocupată doar în proporție de 30 la sută. Parte din aceste locuri vor reveni invitaților din rândul oficialităților locale, iar organizatorii iau mai multe variante în calcul pentru a oferi acces publicului interesat. Anunțul privind modalitatea de acces va fi făcut, în zilele următoare. Pe de altă parte, s-a luat decizia ca spectacolul să fie transmis online.

Intrarea la eveniment se va face doar pe bază de invitație și certificat verde și vor fi respectate toate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.