Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RAPORT DSP: 71 DE CAZURI NOI COVID-19 ȘI 3 DECESE

După ce timp de 3 zile numărul cazurilor noi de coronavirus a fost același, pe final de săptămână se înregistrează o ușoară creștere. Vineri, 11 decembrie, sunt raportate 71 de noi îmbolnăviri COVId-19, cu 10 în plus față de ziua precedentă. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 71 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (16 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 89 de ani.

Crește, însă, și numărul deceselor. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3 decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:

-DECES NR. 189: pacient în vârstă de 57 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea clinică se agraveaza treptat și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral ischemic (în antecedente).

-DECES NR. 190: pacientă în vârstă de 64 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală acută.

-DECES NR. 191: pacient în vârstă de 58 de ani se prezintă la UPU  a SJU Buzău în stare gravă cu simptomatologie respiratorie.  Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală acută, trombocitopenie, acidoză metabolică.

Județul Buzău a ajuns la un total de 7271 persoane diagnosticate cu COVID-19. 6132 au fost declarate vindecate. În prezent, în carantină la domiciliu sunt 837 de persoane, iar în izolare la domiciliu, 796.