Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RAPORT DSP BUZĂU: 28 DE CAZURI NOI COVID-19 ȘI 3 DECESE

coronavirus

Încă 28 de persoane din Buzău au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus. Pe lista pacienților sunt atât bebeluși, cât și adulți. Concret, potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 28 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV- 2 (3 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 luni și 88 de ani.

Buzăul a ajuns la 8146 de cazuri COVID-19. 7319 bolnavi s-au vindecat însă 221 au pierdut lupta pentru viață. Ultimele 3 decese sunt raportate marți, 29 decembrie:

  • DECES NR. 219: pacientă în vârstă de 64 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: ciroza hepatica virus B, diabet zaharat insulinonecesitant, istoric de neoplasm uterin operat, anemie secundara.
  •  DECES NR. 220: pacient în vârstă de 51 de ani este testat conform metodologiei si confirmat cu SARS CoV-2 la Spitalul ”Matei Bals” Bucuresti. Starea generala se degradeaza treptat și, pe fondul comorbidităților, pacientul a decedat. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, infecție virus hepatic B, sindrom depresiv.
  • DECES NR. 221: pacient în vârstă de 72 de ani este testat conform metodologiei și confirmat cu SARS CoV-2 la Spitalul Universitar de Urgență București. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, cardiostimulare permanenta, insuficiență cardiacă, cardiomiopatie dilatativa cu disfuncție sistolica severa.