Actualitate

FLAGRANT! UN TÂNĂR A FOST PRINS ÎN TIMP CE VINDEA ARTICOLE PIROTEHNICE INTERZISE. Ce cantitate avea asupra lui

Zi cu ghinion pentru un tânăr din Buzău. Buzoianul, în vârstă de 27 de ani, a fost prins de polițiști în timp ce vindea articole pirotehnice interzise comercializării fără autorizație.

Totul s-a întâmplat luni, 28 decembrie, chiar în Gara Buzău. Tânărul se plimba printre trecători și încerca să le vândă produsele extrem de periculoase și care, potrivit legislației în vigoare, pot fi manipulate doar de pirotehniști autorizați.

Echipajul de poliție care a trecut prin zonă a surprins momentul astfel că a cerut socoteală tânărului.

” În ziua de 28 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat pe raza municipiului Buzău, un bărbat în vârstă de 27 de ani, având asupra sa mai multe articole pirotehnice, pe care ar fi intenţionat să le comercializeze. Poliţiştii au găsit asupra buzoianului 120 de articole pirotehnice, din categoriile F3 şi F4, cu o greutate totală de peste 11 kg, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor”, informează IPJ Buzău.

Întreaga cantitate ar avea o valoare de aproape o mie de lei, o sumă nu foarte mare dar pentru care tânărul s-a ales cu dosar penal.

”Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal, pentru orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive”, informează IPJ Buzău.

Articolele descoperite fac parte din categoria celor extrem de periculoase care pot fi folosite la evenimente dar doar dacă sunt manipulate de pirotehniști autorizați. La rândul lor aceștia trebuie să dețină acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului de poliţie judeţean pe a cărui rază se execută jocurile de artificii respective.