Actualitate

Razii în rândul transportatorilor de lemne. Bilanțul: amenzi de zeci de mii de lei și cantități importante de lemne confiscate

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

În plină iarnă, când lemnele sunt la mare căutare pentru încălzirea locuințelor, polițiștii au descins în nordul județului, pentru a-i verifica pe transportatorii de material lemnos. Timp de două zile au tras pe dreapta zeci de de vehicule încărcate cu lemne. Aproape o treime dintre șoferii verificați au fost prinși că încalcă legea, fiind sancționați. Unii nu aveau aviz pentru a transporta lemne, alții încărcaseră în mașini cantități mult mai mari decât aveau trecut în avize.

“În cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate peste 120 de autovehicule, 68 dintre acestea fiind încărcate cu material lemnos. În urma verificărilor specifice, poliţiştii au constatat că 7 şoferi care transportau material lemnos nu figurau ca fiind înregistrați ca profesioniști  în aplicația SUMAL 2.0, deși aveau această obligație legală conform HG 497/2020”, transmite IPJ Buzău.

Pentru toate aceste nereguli, șoferii au fost aspru sancționați. În plus, unii au rămas și fără marfa pe care o transportau.

“Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 13 pentru abateri prevăzute de alte acte normative,în valoare de aproximativ 35.640 de lei. De asemenea, au fost confiscaţi aproximativ 46 metri cubi de material lemnos, cu o valoare estimată de reprezentanţii silvici la peste 25.000 de lei.”