Actualitate

Recensământ 2022: câți buzoieni au completat chestionarele on-line

recensamant

Buzăul, la jumătatea clasamentului într-un top privind numărul persoanelor care s-au auto-recenzat în primele 3 zile de la debutul recensământului.

Jurnaliștii de la știripesurse.ro prezintă cifrele înregistrate în fiecare județ în parte. Potrivit acestora, cele mai multe persoane care au completat deja chestionarele sunt din Capitală. Peste 53.000 de bucureșteni au participat la recensământ și au completat chestionarele. Urmează Clujul, cu 16.000 de participanți și  Ilfov cu puțin peste 14.000 de chestionare.  La polul opus se află județele Mehedinți, cu aproape 2 900 cehstionare completate în primele 3 zile, Giurgiu și Sălaj.

Situația prezentată de jurnaliștii de la știripesurse.ro arată că Buzăul se află la mijlocul clasamentului, cu 8.619 persoane care s-au auto-recenzat. Recensământul a început timid, cu 923 de chestionare completate în prima zi când, de altfel, și platforma națională a picat. A doua zi au fost completate 2 836 de chestionare, iar miercuri 4 860.

Începând de luni, 14 martie, buzoienii se pot auto-recenza de acasă, din fața calculatorului. Cei care au nevoie de ajutor se pot adresa specialiștilor de la punctele special amenajate de autoritățile locale, unde pot primi sprijin pentru completarea chestionarelor.

În municipiul Buzău sunt 7 astfel de puncte.