Actualitate

Recensământul, prelungit din nou! Harta tuturor punctelor fixe de recenzare din județ

Așa cum era de așteptat, recensământul populației și locuințelor a fost din nou prelungit, din cauză că, la nivel național, nu s-a ajuns nici la 90% cu completarea chestionarelor din totalul estimat de Institutul Național de Statistică. Județul Buzău este peste media națională, dar mai are până să ajungă la 100%.

După o prelungire cu o săptămână a termenului final privind încheierea recensământului, Institutul Național de Statistică anunță că termenul a fost din nou amânat, până pe 31 iulie.

”Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor până la finalul lunii iulie (până la data de 31 iulie 2022). Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată. Decizia a fost luată prin hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021”, se arată într-un comunicat al INS.

În același timp, în localitățile codașe în ceea ce privește numărătoarea locuințelor și populației au fost deschise noi puncte fixe de recenzare.

Pentru a ușura accesul populației în aceste puncte de colectare a datelor, Institutul Național de Statistică a publicat și o hartă a locațiilor în care sunt deschise aceste puncte.

În județul Buzău, puncte fixe de colectare a datelor pentru recensământ sunt deschise în municipiile Buzău și Rm. Sărat, precum și în comunele Mărăcineni și Ghergheasa.

Harta punctelor fixe de recenzare poate fi accesată AICI.