Alertă Coronavirus Buzău

RECORD ABSOLUT, LA BUZĂU, DE LA DEBUTUL PANDEMIEI. E ziua cu cele mai multe îmbolnăviri

Record absolut al pandemiei de coronavirus înregistrat la Buzău, de la debutul crizei sanitare.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 s-au înregistrat joi, 20 august. Sunt 64 de buzoieni care au fost depistați pozitivi în decursul a 24 de ore. În nici o altă zi nu s-au înregistrat atât de multe cazuri.  Pacienții nou confirmați au între 23 și 94 de ani.

15 buzoieni s-au testat în privat, iar ceilalți au primit vestea că sunt pozitivi după ce au ajuns la spital cu semne clare de boală.

Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 120 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Tot joi, Direcția de Sănătate Publică raportează și două decese în rândul bolnavilor de coronavirus. Este vorba despre doi bătrâni de 87 și 82 de ani, unul dintre ei fiind beneficiar al Centrului pentru persoane vârstnice Costești.  Iată ce  transmite DSP Buzău despre ultimele 2 decese în rândul bolnavilor cu coronavirus:

DECES NR. 60: pacient în vârstă de 87 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Costești, este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează și survine decesul. Comorbidități: demență senilă, insuficiență circulatorie cerebrală, insuficiență multiplă de organ.

DECES NR. 61: pacient în vârstă de 82 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hiptertensiune arterială, insuficiență renală cronică, adenom de prostată, insuficiență circulatorie cerebrală, bloc de ramură dreaptă.