Actualitate Șansa de Nehoiu

RECUNOAȘTEȚI LOCUL? Instantaneu de toamnă de la unul dintre cei mai mari iubitori ai Munților Buzăului

foto:Teodor Cârdei
foto:Teodor Cârdei

Peisajul de toamnă surprins în această fotografie poartă semnătura lui Teodor Cârdei, nehoianul care iubește muntele cu pasiune. Fost pădurar, cabanier la Cantonul Lacul Vulturilor, până când s-a pensionat, Teodor Cârdei a trăit în sălbăticia munților, le-a cunoscut și lăudat frumusețea cu ajutorul celei de-a doua pasiuni ale sale: fotografia.

Acum câțiva ani a adunat cele mai reușite fotografii în care a surprins natura și le-a expus pe simezele Galeriilor de Artă, la îndemnul autorităților județene care i-au aflat pasiunea și talentul pentru fotografie.

Fotografia pe care o preluăm surprinde un peisaj matinal de toamnă, când negura se ridică. Locul este ușor de recunoscut de către oricine a trecut, măcar o dată, pe șoseaua de la Nehoiu în sus.

Autorul Teodor Cârdei rămâne și astăzi un neobosit explorator al muntelui. Pe cei care iubesc natura și vor să o cunoască, îi însoțește în expediții, și, în ciuda apropierii de pragul a șapte decenii de viață, are energie cât pentru încă zece vieți. Admirația pentru natură și modul cum își încarcă sufletul cu frumusețile ei s-ar putea să fie secretul….