Actualitate

REGULI NOI ÎN LICEE, DAR ȘI ÎN INTERNATELE ȘCOLARE! Cum se va învăța la Liceul Agricol

Reguli noi în școli, dar și în internatele în care sunt cazați elevii navetiști pe perioada desfășurării cursurilor. Liceul Agricol din municipiul Buzău este una dintre unitățile de învățământ care dispune de un internat școlar și de cantină unde elevii iau masa zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus, a fost nevoie de luarea unor măsuri stricte astfel încât liceenii să învețe în cele mai sigure condiții.

“La Liceul Agricol se va învăța în sistem hibrid. Adică, o parte din elevi vor fi două săptămâni la școală, cealaltă parte acasă. Cu excepția claselor a XII-a care vor veni zilnic la școală. S-au identificat cele mai mari clase ca suprafață și aici se vor muta liceenii din anii terminali. Ceilalți copii vor învăța în sistem hibrid, în clasele mai mici.”, a declarat la Focus Tv Cristache Bratu, profesor la Liceul Agricol și vicelider SÎP Buzău.

A fost nevoie de schimbări și în ceea ce privește cazarea tinerilor în internatul școlar. Pentru a putea fi păstrată distanța corespunzătoare, în camerele unde în anii trecuți locuiau câte 4 liceeni, acum vor fi doar 2.

“Pentru internat sunt deja în jur de 100 de înscrieri, pentru că trebuie să ținem cont că este un liceu mare, avem 11 clase doar de a IX-a. Astfel, se merge pe principiul înjumătățirii, adică dacă erau 4 tineri în camere, acum sunt doi. Se procedează în modul următor: elevii care sunt programați să fie prezenți fizic în clase vor sta și la internat în cele două săptămâni, apoi locul lor va fi luat de cei care au învățat online în această perioadă. Și tot așa. Bineînțeles, vor fi luate toate măsurile de distanțare, dezinfecție, curățenie. La fel și la cantină. De menționat că aici servesc masa și elevii de al Hașdeu, și cei de la Economic. Nu e de glumă cu aceste măsuri de siguranță.”, a subliniat Cristache Bratu.

Toate aceste decizii vor fi prezentate de conducerea Liceului Agricol Inspectoratului Școlar Județean și mai departe CJSU, pentru validare.