Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Reîncepe nebunia? Trei cazuri noi de COVID-19, după două săptămâni fără nicio infectare. Alte două confirmări cu SARS-CoV-2 la persoane venite bolnave din Anglia

După două săptămâni în care Buzăul nu a mai raportat nici un caz nou de infecție cu coronavirus, miercuri situația s-a schimbat. Trei persoane din județul Buzău au fost diagnosticate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Este vorba despre buzoieni cu vârste cuprinse între 54 și 78 de ani. Un pacient a fost testat și confirmat într-un laborator privat, iar ceilalți doi în spital. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Mai mult, în afara celor trei cazuri noi, au mai fost înregistrate alte două cazuri noi de infectare la persoane revenite în țară din Marea Britanie, cu test PCR negativ. Cei doi au petrecut scurt timp la Buzău, iar când au vrut să plece din nou în Anglia și-au făcut alte teste care, de data aceasta, au fost pozitive.  Deși rezultatul la coronavirus a fost pozitiv, autoritățile de sănătate publică au stabilit că persoanele respective ar fi fost deja infectate în momentul în care au intrat în țară, astfel că cele două cazuri nu au fost atribuite județului Buzău.

“Cei doi pacienți au intrat pe teritoriul României cu rezultate negative ale unor teste RT-PCR pentru o perioadă de 72 de ore, având excepție de la carantină, iar la efectuarea testelor pentru întoarcerea în Marea Britanie rezultatele acestora au fost pozitive. Având în vedere timpul scurt petrecut în România, locul de infectare a fost în Marea Britanie, astfel că cele două cazuri nu au fost alocate județului Buzău. Cei doi pacienți sunt izolați iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”, anunță Instituția Prefectului Buzău.

Buzăul a ajuns la un total de 12 585 pacienți COVID-19.