Actualitate Social

Strigăt de ajutor! Casa unei familii de buzoieni, distrusă în câteva minute

De două săptămâni, o familie din Cislău trăiește coșmarul vieții. Într-o fracțiune  de secundă, când nimic nu prevestea ce avea să se întâmple, au rămas sub cerul liber, fără tot ceea ce au strâns întreaga viață. Un incendiu violent le-a distrus casa buzoienilor. Nimic nu au mai reușit să salveze. Acum, un copilaș de nici un an, părinții și bunicii lui, sunt nevoiți să o ia de la zero.

Sursa foto Fb/ Daniel Constantin

Familia din Cislău, o familie de oameni modești, formată din 4 adulți și un copil care nu a împlinit încă un an, își ducea traiul în liniște. Se pregăteau pentru sărbătorile pascale, când, într-o noapte, în Săptămâna Mare, s-a declanșat infernul. Aproape de miezul nopții, când oamenii se aflau în casă, clădirea a luat foc. Norocul lor a fost că tânăra mămică a ieșit pentru un moment afară. Atunci a văzut casa în flăcări și a dat alarma. Toți membrii familiei au reușit să iasă teferi din casa care ardea, însă apoi coșmarul s-a întețit. Flăcările violente s-au extins, cuprinzând întreaga clădire.

Proprietarii au încercat să stingă focul cu ce aveau la îndemână pentru a mai salva ceva din calea flăcărilor, însă în zadar. Bunica copilului a suferit arsuri grave la mâini în încercarea de a-și salva casa, având nevoie de îngrijiri medicale. În câteva minute, totul s-a făcut scrum. Nimic nu au mai reușit să salveze din casă. Buzoienii au rămas fără locuință, fără haine și tot ce aveau în gospodărie.

Acum, de două săptămâni, bunicii, părinții și copilașul locuiesc la unchiul celui mic. Însă, se gândesc non stop cum să facă să își reconstruiască mai repede căsuța lor și să își reia viața. Posibilitățile financiare ale familiei sunt reduse. Bunicul este pensionat pe   caz de boală, iar tatăl copilului în concediu de creștere copil. Cunoscuții familiei care trece prin momente cumplite s-au mobilizat pe rețelele de socializare, încercând să îi ajute să strângă suma necesară reconstruirii casei. Din donațiile primite în ultima vreme, proprietarii au început să toarne fundația casei.

Însă, până când casa va prinde contur, mai este cale lungă iar sumele necesare sunt mult peste ceea ce își permit buzoienii. Așa că orice ajutor contează pentru familia respectivă. Pentru cine poate ajuta, cu orice sumă, a fost deschis un cont bancar special.