Actualitate

Restricții de circulație impuse de caniculă. Polițiștii anunță controale

Vor fi două zile cu temperaturi de foc, când mercurul din termometre va urca și până la 39 de grade la umbră. Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru județul Buzău, iar ca urmare a acestei avertizări, CNAIR a impus mai multe restricții de circulație pe drumurile naționale.

”În zilele ce urmează, 25-26 iulie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național din judeţul Buzău, sunt instituite restricții de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t. Măsurile sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă”, anunță CNAIR.

Pentru a se asigura că restricțiile instituite sunt respectate, poliţiştii rutieri efectuază filtre rutiere pe drumurile vizate.

”Nerespectarea restricțiilor menționate mai sus, se sancționează confort art.101, alin.3 lit.b din O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu 6 puncte amendă, precum și cu sancțiunea complementară de reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 60 de zile.

În acest context, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier”, anunță IPJ Buzău.

De asemenea, polițiștii recomandă și șoferilor celorlalte categorii de autovehicule să manifeste prudență în condus și să evite deplasările în intervalele orare predispuse la înregistrarea valorilor maxime în termometre.