Actualitate

REȚEAUA DE TRANSPORT PUBLIC ÎN COMUN SE EXTINDE! Unde vor ajunge autobuzele TransBus

Tot mai mulți buzoieni vor putea ajunge din mediul rural până în municipiul Buzău folosind mijloacele de transport public în comun. Pentru asta autoritățile locale din municipiul Buzău au în plan extinderea rețelei de autobuze în alte 14 localități.

” Până la 30 octombrie, TransBus va mai fi prezent în alte 14 localități din comunele Ulmeni, Costești, Gherăseni și un sat Bălaia din comuna Smeeni”, a anunțat pe Facebook primarul Constantin Toma.

Transportul în comun din Buzău și localitățile apropiate se dezvoltă!Am mai achiziționat încă 20 de autobuze VOLVO de tip HIBRID, SH, de 4760 centimetri cubi și 164 KW, putere combinată (Diesel plus electrică), 32 de locuri pe scaune și în total 90 de locuri.Ajungem astfel la 110 autobuze achiziționate, care fac transport în comun și în 48 de localități de pe lângă Buzău.Până la 30 octombrie, Transbus va mai fi în alte 14 localități din comunele Ulmeni, Costești, Gherăseni și un sat Bălaia din comuna Smeeni.Mai urmează achiziția a încă 13 autobuze 100% electrice, în prima parte a anului viitor!

Publicată de Constantin Toma pe Luni, 21 septembrie 2020


Pe de altă parte transportul public în comun din municipiul Buzău se modernizează. Din această săptămână primele autobuze hibrid au intrat în trafic, asigurând mai multe trasee din oraș.

” Am mai achiziționat încă 20 de autobuze VOLVO de tip HIBRID, SH, de 4760 centimetri cubi și 164 KW, putere combinată (Diesel plus electrică), 32 de locuri pe scaune și în total 90 de locuri”, a anunțat edilul urbei.

În prezent, flota TransBus a depășit o sută de autobuze care asigură transportul public în comun în 48 de localități din apropierea municipiului Buzău. Urmează ca alte 4 autobuze electrice să fie achiziționate până la finele acestui an, iar alte 9 în primăvara anului următor. Între timp, 30 de autobuze, cele mai vechi din flota societății, vor ieși din trafic, pe măsură ce se achiziționează cele noi.