Actualitate

Rețineri după accidentul cu 5 victime, de la Topliceni, produs de un tânăr băut și fără permis

Bărbatul de 35 de ani, din Topliceni, care s-a urcat la volan deși nu are permis, și în plus era și băut, a fost trimis după gratii. La circa 24 de ore de la accidentul pe care l-a produs, în urma căruia a trimis în spital 5 persoane, bărbatul a fost săltat de polițiști și reținut pentru 24 de ore. Însă, nu a fost singurul trimis în arest. Pe baza probelor analizate, polițiștii au luat aceeași măsură și în cazul unui bărbat de 36 de ani, cel care i-a împrumutat mașina prietenului său, deși știa că acesta din urmă nu are permis.

“În ziua de 7 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au reținut doi tineri, în vârstă de 35, respectiv 36 de ani, din Topliceni, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru comiterea infracţiunii de  încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care ştia că nu deţine permis de conducere. În baza materialului probator administrat, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, în cursul acestei zile urmând a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, transmite IPJ Buzău.

Reamintim, accidentul extrem de grav s-a produs duminică seară, pe Dj203H, în localitatea Topliceni.

“Din primele cercetări la faţa locului a reieşit că a fost vorba despre o coliziune între un autoturism condus pe direcția Buda către Râmnicu Sărat de către bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Topliceni și mașina care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un conducător auto de 46 de ani, din Vrancea. Accidentul s-a soldat cu rănirea a 5 ocupanți din mașina șoferului din Vrancea, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferii implicaţi în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest. În cazul bărbatului de 35 de ani, acesta a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul șoferului din  Vrancea rezultatul a fost negativ. De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a reieșit că bărbatul de 35 de ani nu deține permis de conducere, iar maşina îi fusese încredinţată de către un prieten, în vârstă de 36 de ani, de asemenea din Topliceni.”