Actualitate

Revoltă într-una dintre cele mai importante instituții din Buzău. Cetățenii au fost cei care au avut de suferit

O adevărată răzmeriță a avut loc în interiorul uneia dintre cele mai importante instituții din Buzău. Săptămâna trecută, 4 angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto, unul dintre cele mai aglomerate servicii în această perioadă, au intrat în concediu medical în același timp. Consecința: timpi de așteptare care au ajuns chiar și la 5 ore.

Prefectul Daniel Țiclea a dezvăluit situația creată la Permise în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv. Șeful de la Casa Albă a explicat că 4 angajați ai serviciului, adică jumătate dintre examinatori, și-au luat liber în același timp, intrând în concediu medical pe baza unor motive care, în opinia prefectului, nu erau nici pe departe urgențe.

„Noi, buzoienii, ca să spun așa, am avut săptămâna trecută niște probleme destul de apăsătoare la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto și eu am fost foarte nemulțumit de felul în care comanda Prefecturii l-a sprijinit pe coordonatorul acestui serviciu să facă față unui moment dificil în care patru colegi să spunem, deși nu din colegialitate au făcut ceea ce au făcut ei, și-au băgat simultan concedii medicale pentru a crea un scandal.  Sub o formă coordonată și organizată toți patru și-au băgat medical în aceeași zi. Au recunoscut ulterior că au făcut-o intenționat și că nu problema medicală era apăsătoare, deci au vrut să creeze un moment.”

În realitate, spune prefectul Țiclea, a fost vorba despre un complot al angajaților de la Permise și Înmatriculări împotriva șefului serviciului, inspectorul Gabriel Ioniță, cel care, conform prefectului, de când a venit la conducerea serviciului a luptat să mențină ordinea și disciplina în instituție.

„Să spunem că argumentul medical are așa ceva alibiuri: unul că-l doare capul de la aerul condiționat, unul că îl doare un tendon, altul că nu mai poate să suporte unghia încarnată, deci niște chestii puerile pe care doar niște copii mici le pot face. Au urmărit să creeze un scandal mediatic la acest serviciu de Înmatriculări și Permise, cu o lipsă totală de responsabilitate și respect față de cetățeni. Au urmărit ca acest scandal să se spargă în capul conducerii Prefecturii și în capul șefului de serviciu, domnul Ioniță. Ioniță e un tip poate uneori prea rigid, dar e un tip care dorește să mențină cu orice preț reduta integrității și, probabil, pentru că e tânăr îi deranjează, nu știu.”

Întreaga situație s-a răsfrânt asupra buzoienilor, în condițiile în care, săptămâna trecută, cei care aveau programări pentru a-și înmatricula o mașină au așteptat chiar și 5 ore pentru a-și rezolva problemele.

Pe de altă parte, în urma episodului de la Înmatriculări, prefectul Daniel Țiclea s-a declarat dezamăgit de modul în care a intervenit subprefectul Gabriel Ilie pentru calmarea spiritelor, în zilele în care s-a produs revolta subprefectul aflându-se la conducerea Prefecturii întrucât Daniel Țiclea se afla în concediu.