Actualitate

Riveranii și comercianții de pe Transilvaniei, cu jalba în proțap la primărie. Au rezolvat că n-au rezolvat nimic

Revoltă pe strada Transilvaniei după o regulă impusă de Primăria Buzău. Localnicii dar și comercianții care au afaceri în zonă sunt nemulțumiți de faptul că nu mai au voie să parcheze mașinile pe stradă între orele 6.00-18.00. Măsura a fost impusă de trei zile și tot de atunci două echipaje ale Poliției Locale supraveghează în permanență tronsonul vizat de noua restricție, iar cei prinși că încalcă regula sunt, deocamdată, avertizați. Oamenii nu au mai suportat ceea ce li se întâmplă așa că astăzi dimineață au mers să ceară explicații primarului Constantin Toma. Răspunsul a fost însă același: blocajul de pe strada Transilvaniei trebuie eliminat și fiecare să se descurce cum poate.

Noua măsură gândită de reprezentanții Primăriei pentru a elimina blocajul de pe strada Transilvaniei, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu strada Constituției și Crinului, naște valuri de nemulțumiri. De exemplu, unii dintre riverani spun că măsura este abuzivă și imposibil de respectat pentru că nu au spațiu suficient în curte pentru parcarea autoturismelor iar dacă Primăria ar fi vrut să ia o astfel de decizie ar fi trebuit ca mai întâi să vină cu o soluție.

”Să găsească domnul primar o soluție, în afara ariei, undeva pe Transilvaniei să facă parcări să parcheze oamenii, să fie omul mulțumit”, este de părere unul dintre localnicii de pe strada Transilvaniei.

La rândul lor, patronii depozitelor din zonă spun că noua restricție le aduce falimentul. 

”Nu știu ce o să fie, o să fim foarte afectați. Momentan nu am făcut nici o aprovizionare. De 3 zile suntem afectați la vânzare și deja calculăm pierderile. Este marfă perisabilă, deja am început să aruncăm, nu avem cum să aprovizionăm”, se plânge vânzătorul unui depozit de legume-fructe.

Părerile sunt totuși împărțite. Unii  dintre localnici spun că regula este bună.

”Eu  țin mașinile în curte, nu le-am ținut niciodată pe stradă. Sunt unii care au 4-5 mașini și le țin pe trotuar, lucru care nu mi se pare normal. Cum este acum, mi se pare excelent. Aceasta e părerea mea. Părerile sunt împărțite. Sunt unii care vor să închidă, alții care nu vor să închidă, dar de multe ori, când voiam să bag mașina în curte, nu puteam pentru că mereu la mine în poartă era blocat. Dacă le spuneam, declarau că ei stau doar 5 minute. Pe mine nu mă interesează acest lucru, am pus și semn cu „Parcare”. Pentru mine, este cea mai bună decizie a primarului”, spune un alt localnic.

Chiar și așa, regula parcării doar după ora 18.00 este de multe ori încălcată, motiv pentru care două echipaje ale Poliției Locale stau în permanență în zonă.

”Am treabă pe Transilvaniei și trebuie să merg pe jos 10 minute. Regula? Asta este, o respectăm”, a spus un șofer care a fost nevoit să-și lase mașina la câțiva metri distanță de magazinul la care avea treabă.

Oamenii nu au suportat situația și astăzi, un grup format din patronii unor magazine dar și cei care au locuințele pe strada Transilvaniei, a mers să ceară explicații primarului .

”Trebuie să găsim înțelegere din partea primarului pe care l-am votat. Nu există așa ceva! Cine greșeste, să plătească, dar nu putem să discriminăm”, i-au spus oamenii primarului Constantin Toma.

După discuțiile purtate cu Constantin Toma, oamenii au plecat la fel cum au venit, adică fără soluții:

”În primul rând, soluția recomandată de către municipalitate este aceea de a-și amenaja pe proprietățile respective parcări private. Mare parte dintre agenții economici din zonă și-au amenajat parcări private în zona magazinelor pe care le dețin, astfel încât să nu fie cu nimic perturbat traficul rutier, dar și să permită aprovizionarea magazinelor în orele de interdicție, dar și accesul clienților. În cazul celorlalți, vor trebui să apeleze la soluții în zonele imediat adiacente, fie pe străduțele laterale, unde nu se înregistrează un trafic auto intens, fie în parcările publice din apropiere”, a declarat Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Cu alte cuvinte, reprezentanții Primăriei nu vor să renunțe la decizia luată despre care spun că este cea mai bună pentru deblocarea străzii Transilvaniei. În plus, măsura s-a bazat și pe un studiu de trafic potrivit căruia zona a fost considerată cel mai roșu punct de harta rutieră a municipiului Buzău. Totuși rămâne de văzut cum vor continua lucurile pentru că, dacă în aceste zile, polițiștii au aplicat doar avertismente , este posibil ca oricând să treacă la amenzi a căror valoare poate ajunge la 580 de lei.