Actualitate

Rupere de nori la Mărăcineni! Urmează o oră cu furtuni și ploi torențiale. Mesaj RO-ALERT pentru buzoieni

Foto: Cosmin Crăciun

Este cod portocaliu, între 16: 12 și 17:30, emis de meteorologi, în urmă cu puțin timp, pentru un număr însemnat de localități din județul Buzău. Este vorba despre orașele Buzău și Râmnicu Sărat, precum și comunele  Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Săgeata, Cochirleanca, Grebănu, Ziduri, Costești, Topliceni, Țintești, Cernătești, Râmnicelu, Gălbinași, Stâlpu, Săpoca, Ghergheasa, Bălăceanu, Racovițeni, Blăjani.

Potrivit avertizării de tip nowcasting, în intervalul menționat, se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Ca urmare a acestei avertizări, autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT pe care îl redăm mai jos:

Anterior acestui cod portocaliu au mai fost episoade de vreme instabilă în unele zone ale județului. O rupere de nori produsă în jurul orei 15,00, în Mărăcineni, a redus considerabil vizibilitatea. Ploaia torențială a durat câteva zeci de minute, după cum relatează unii martori pe un grup al localnicilor, pe o rețea de socializare: