Nouă ore! Atât le-a luat pompierilor, jandarmilor și localnicilor care au sărit să stingă incendiul de la Cislău.Pe un vânt care atingea la rafală peste 65 de kilometri la oră și într-o zonă accidentată, unde nu se poate ajunge cu autospecialele ISU, salvatorii au intervenit cu ce au putut: de la lopeți, sticle cu apă până la turbosuflate și aerosuflante. Focul a fost lichidat în jurul orei 7.45, însă dezastrul lăsat în urmă este imens. 160 de hectare de pajiști incendiate . Din fericire, pompierii au putut evita ca focul care a intrat în pădure să ajungă la coronamentul arborilor. Au ars însă hectare întregi și lăstăriș și mărăciniș din interiorul pădurii de la Cislău. Cu alte cuvinte, doar o minune și intervenția promptă a salvatorilor, inclusiv a localnicilor, a făcut focul să nu ajungă la casele din apropiere.
”După aproximativ 9 ore de luptă cu focul, pompierii buzoieni alături de colegii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ce au fost solicitați in sprijin, au lichidat incendiul de vegetație uscată de pe raza localității Cislău. Intervenția a fost îngreunată de vântul ce s-a manifestat în zonă, fiind favorabil pentru extinderea rapidă a focarelor, La finalul intervenției s-a aproximat ca au ars în jur de 160 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș”, a spus Vlăduț Pârvu, purtător de cuvânt ISU Buzău.
La finalul intervenției, pompierii au constatat că incendiul ar fi pornit de la un foc pus intenționat de o persoană.

”Cauza probabilă a incendiului este acțiunea intenționată a unor persoane iresponsabile”, a spus purtătorul de cuvânt ISU Buzău.
De la începutul lunii în județul Buzău pompierii au intervenit la stingerea a peste 60 de incendii de vegetație în care au ars peste 2 mii de hectare, iar de la începutul anului au ars peste 6000 de hectare de vegetație uscată, pompierii fiind solicitați să intervină în 320 de situații de urgență.
Adaugă comentarii