Actualitate

Alertă din cauză că sunt prea multe incendii! Măsura ce ar putea fi instituită chiar astăzi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, ieri, în ședință extraordinară din cauza incendiului de amploare de la Breaza, a dispus măsuri urgente și a trasat sarcini speciale. Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au primit ca sarcină să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza a 8 localități în care s-au înregistrat, în ultima vreme, numeroase incendii. Este vorba despre Berca, Beceni, Scorțoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernătești și Breaza.  IPJ și IJJ trebuie să arate, în urma evaluării, dacă se impune sau nu instituirea de zone speciale de siguranță publică, măsură prevăzută de lege în cazul unei criminalități crescute sau chiar scăpate de sub control.

Totuși, dat fiind că în acest moment Buzăul se află pe locul al patrulea la nivel național în ceea ce privește incendiile de vegetație, nu este exclus ca o astfel de măsură să vizeze întregul județ. Pentru asta, CJSU așteaptă rapoarte din teritoriu, fiind impusă întrunirea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență.

”Toate UAT-urile din județ, cu excepția municipiilor Buzău și Rm. Sărat, sunt obligate să-și convoace comitetele locale pentru situații de urgență, să analizeze vulnerabilitățile și posibilitățile de a se produce astfel de fenomene și la dânșii în UAT și, mai ales, să facă o verificare a operaționalității tehnicelor și mijloacelor de apărare împotriva incendiilor. Noi contam pe hârtie că la Pietroasele avem un utilaj de stingere și când i-am sunat să ne vină în ajutor ne-au spus că nu merge de 2 ani. De aceea trebuie ca fiecare CLSU să analizeze situația pe plan local”, a declarat, pentru Șansa News, prefectul Daniel Țiclea.

Comitetele locale pentru situații de urgență trebuie să transmită informațiile solicitate la CJSU până la ora 15.00.