Actualitate

ZIUA JURĂMINTELOR LA PREFECTURA BUZĂU! Noul prefect și unul dintre subprefecți au fost învestiți în funcții

După trei luni de așteptare, Buzăul are echipa completă la Casa Albă. Silviu Iordache și Viorel Holban au fost joi învestiți în funcția de prefect, respectiv subprefect al județului, alăturându-se astfel Marietei Boloș, unul dintre subprefecții Buzăului care și-a preluat mandatul încă de la începutul lunii martie.

Ceremonia de învestire a început la ora 10.00 și a durat mai puțin de jumătate de oră.

Primul care a jurat, cu mâna pe Biblie și Constituție, că va respecta legile țării, a fost Silviu Iordache.

Omul de afaceri este oficial prefectul Buzăului. El a fost propus pentru funcția de la Casa Albă de PLUS Buzău, formațiune căreia i-a revenit funcția conform protocolului alianței de guvernare. Noul prefect, unul dintre puținii prefecți din țară care vine din mediul privat, spune că a ajuns să fie prefectul Buzăului în urma unui concurs de CV-uri.

”Nominalizarea mea ca prefect s-a făcut de către Biroul Național în urma unui concurs de CV-uri, de la nivelul Filialei PLUS Buzău”, a precizat Silviu Iordache.

Numirea lui a durat însă câteva săptămâni astfel că decizia oficială a fost comunicată abia miercuri seară în urma unei hotărâri adoptată în ședința de Guvern.

După ce a depus jurământul, Silviu Iordache a răspuns la toate întrebările reprezentanților presei. Noul prefect a spus despre el că este tată a doi copii și a acceptat această provocare tocmai pentru că vrea să le ofere copiilor săi și buzoienilor o comunitate mai bună decât cea în care a crescut el.

”Sunt o figură nouă în politica buzoiană și aș vrea să vă spun câteva cuvinte despre mine. Sunt hașdeian și absolvent al Facultății Relații Economice Internaționale de la ASE, iar cariera mi-am construit-o în antreprenoriat. Am lucrat în telecomunicații și recent în zona de energie regenerabilă. Sunt tată a doi copii, sunt căsători, și am acceptat această provocare de a fi prefect al județului Buzăului pentru că îmi doresc ca ai mei copii să cresască într-o comunitate mai bună decât cea în care am crescut eu. Voi face tot posibilul ca să dezvolt comunitatea buzoiană”, a precizat noul prefect.

Cât despre direcțiile pe care vrea să le urmeze la Prefectura Buzău, Silviu Iordache  a spus că accelerarea procesului de vaccinare este prioritatea zero a noii echipe de la Casa Albă.

”Ca direcții pe care le am în calitate de prefect al județului Buzău aș începe cu accelerarea procesului de vaccinare și ne dorim ca în deconcentrate să organizăm concursuri corecte pentru ca acolo să ajungă cei mai competenți oameni, fără datorii la partidele politice. Ca direcții personale mai am probleme de mediu pentru că județul Buzău s-a transformat în ultimii ani într-o groapă de gunoi”, a spus prefectul Silviu Iordache

Tot astăzi a depus jurământul și cel de al doilea subprefect al Buzăului, Viorel Holban, fost primar al municipiului Râmnicu Sărat. Holban a fost propus de PNL pentru funcția de la Casa Albă, alături de Marieta Boloș, președinta Organizației Femeilor Liberale Buzău.

După învestire, Viorel Holban a spus că în cele două mandate din administrația râmniceană a reușit să acumuleze experiență pe care o va folosi în Prefectura.

”Voi face echipă cu colegii mei. Și ne dorim ca echipa actuală să fie una dintre cele mai bune care a funcționat la Prefectura Buzău. Ne dorim să  facem o transparență totală cu toate departamentele și ne dorim să avem conferințe de presă mai dese pentru că doar prin dialog și comunicare putem să avem rezultate”, a spus Holban

Cei doi au fost astăzi susținuți de Marieta Boloș, cea care a susținut singură, aproape o lună de zile, întreaga activitate de la Prefectura Buzău.

”Este foarte bine acum cu doi bărbați alături. Mă simt în postura de a întregi o echipă formată din doi bărbați puternici, un domn prefect cu o experiență în management și un domn subprefect cu o experiență vastă în administrație”, a punctat Marieta Boloș.

Reamintim, județul Buzău a rămas fără prefect pe 4 ianuarie, când Leonard Dimian și-a dat demisia. Din acel moment și până pe 3 martie, activitatea Prefecturii a fost coordonată de subprefectul Adina Moiseanu, secondată de subprefectul Vasile Alecu. Ulterior, cei doi au fost înlăturați din funcții prin hotărâre de Guvern, astfel că de la începutul lunii martie și până acum, la Institutția Prefectului a lucrat un singur subprefect, respectiv Marieta Boloș de la PNL.