Actualitate POLITICĂ

S-A DECIS! Cine vor fi viitorii subprefecți de Buzău

Liberalii  au stabilit cine vor fi viitorii subprefecți de Buzău. Fostul primar al orașului Râmnicu Sărat, Viorel Holban, și președintele Organizației Județene de Femei, Marieta Boloș, sunt cele două nume asupra cărora au căzut de acord liberalii, în cadrul ședinței Biroului Politic Județean. Cele două propuneri urmează să fie transmise, la București, forurilor superioare ale partidului, care vor lua act de decizia din teritoriu și o vor valida.

”În şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL Buzău, am validat cele două propuneri de subprefecţi, în persoana domnului Viorel Holban, preşedintele organizaţiei PNL Râmnicu Sărat, şi a doamnei Marieta Boloş, preşedintele Organizaţiei de femei. Aşteptăm în acest moment intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă ce a transformat funcţiile de subprefecţi din funcţii de înalt funcţionar public în funcţie de demnitate publică, astfel încât cei doi colegi ai noştri să poată fi numiţi în cadrul Instituţiei Prefectului din judeţul Buzău”, a declarat președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Viorel Holban a fost primar al orașului Râmnicu Sărat în timp ce Marieta Boloș este antreprenor din zona Rușețu. De asemenea, Boloș este consilier județean PNL, urmând a-și da demisia din miniparlamentul județean pentru a putea deveni subprefect.

Pe de altă parte, nu s-a decis, deocamdată, cine va fi propus pentru funcția de prefect, în condițiile în care, protocolul coaliției de guvernare prevede ca  funcția de prefect să revină PLUS.

Filiala Buzău a transmis încă de săptămâna trecută la Centru o listă cu 4 nume, însă, potrivit liderului organizației, Răzvan Moraru, deocamdată nu s-a decis pe mâna cui merge Plus. Cele mai mari șanse la Prefectură le are, clar, liderul filialei, Răzvan Moraru.

” Aşteptăm să avem o discuţie cu partenerii noştri de coaliţie şi în momentul în care dumnealor vor decide cine va fi persoana nominalizată vom discuta toate aspectele ce vor ţine de colaborarea viitoare în judeţ”, a mai spus Avrămescu.

Viitoarea echipă de conducere din Prefectura Buzău ar urma să fie instalată în cel mult 2 săptămâni.