Actualitate

CĂMĂTARUL PARIS A AJUNS DUPĂ GRATII DUPĂ 2 ANI ÎN CARE ȘI-A ȘANTAJAT ȘI AMENINȚAT CLIENȚII

Un cunoscut cămătar din Buzău, care își teroriza clienții, obligându-i să-i restituie banii împrumutați, dar cu dobânzi uriașe, a ajuns în arestul Poliției. Bărbatul, un buzoian din cartierul Simileasca, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților pentru luarea unei măsuri preventive.

Potrivit polițiștilor, din 2019 și până marți, 16 februarie, când a fost prins de oamenii legii, buzoianul în vârstă de 52 de ani, cunoscut sub numele de Paris, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, sub formă de camătă.  Printre clienții săi s-a aflat și un bărbat  de 39 de ani, din municipiu. Cum bărbatul nu îi restituia banii cu dobânda cerută, buzoianul a început să îl amenințe cu acte de violență. La fel a făcut și marți, când cei doi s-au întâlnit în oraș. Cum clientul său nu avea suma de bani cerută de cămătar, acesta a început să îl amenințe. Atunci au intrat pe fir polițiștii. Oamenii legii au descins la locuința cămătarului, la final dispunând reținerea lui pentru 24 de ore.

“În ziua de 16 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Buzău, bănuit de săvârșirea infracțiunii de camătă. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza mandatului emis de Judecătoria Buzău. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 până în prezent, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, sub formă de camătă. În cursul lunilor ianuarie-februarie a.c., prin amenințări cu acte de violență, ar fi încercat să recupereze banii și dobânda aferentă de la un buzoian de 39 de ani. “,transmite IPJ Buzău.

În cazul altui client, un buzoian de 28 de ani, cămătarul nu a mai așteptat ca acesta să facă rost de bani pentru a-i înapoia suma împrumutată. A intrat în casa acestuia, profitând de faptul că buzoianul era plecat peste granițe, și i-a luat mobila din locuință.

Pentru toate aceste fapte, buzoianul este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj,  furt calificat şi violare de domiciliu. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.