Actualitate

S-A DECIS! Colegiul Economic din Buzău, închis până luna viitoare, după confirmarea cu coronavirus a unei profesoare

Elevii Colegiului Economic din Buzău vor învăța până la finele săptămânii viitoare exclusiv online. Propunerea autorităților de sănătate publică și a Consiliului de administrație al unității de învățământ de trecere a unității în scenariul roșu după ce o profesoară a fost confirmată cu COVID 19, a fost aprobată, joi, de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Reuniți în ședință, membrii CJSU au adoptat Hotărârea privind suspendarea cursurilor, cu elevii prezenți în bănci, la Colegiul Economic din municipiul Buzău. Astfel, cursurile în școală vor fi suspendate până la data de 2 octombrie. În această perioadă, activitatea didactică se va desfășura conform scenariului roșu, în sistem online.

Profesoara de la Colegiul Economic depistată pozitiv a predat la 9 clase și a intrat în contact și cu colegii de cancelarie, 34 de persoane. Urmare a acestei situații, profesorii de la Economic vor fi monitorizați iar dacă timp de 14 zile cadrele didactice care au intrat în contact cu profesoara confirmată cu coronavirus nu vor prezenta simptome, își vor putea relua activitatea normală.     

Colegiul Economic din Buzău este a doua școală din acest județ care trece în scenariul roșu. Zilele trecute, un profesor de la școala din Izvoru Dulce, comuna Merei, a fost descoperit bolnav de COVID-19 iar autoritățile au decis trecerea unității din scenariul verde în scenariul roșu, cu ore exclusive online.