Actualitate

S-A DECIS! Cum vor învăța copiii din școala de la Poșta Câlnău, trimiși acasă, deși localitatea e în scenariul verde

Elevii clasei a opta de la școala Constantin Ivănescu din localitatea buzoiană Poșta Câlnău învață, în continuare, online.  Cel puțin până joi, când va fi efectuată recepția lucrărilor efectuate la școala din localitate.

Elevii școlii Constantin Ivănescu au făcut cale întoarsă, luni dimineață. Nu au fost primiți în școală, ci au fost ținuți în frig zeci de minute, iar în final au fost trimiși acasă, fiind anunțați că orele se vor desfășura și, luni, tot online. Pe de o parte,  reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău spun că elevii nu au fost primiți în bănci din cauza autorităților locale din comună care au pus lacătul pe școală. De partea cealaltă, primarul din localitatea Poșta Câlnău, Sorin Munteanu spune că nu a permis intrarea copiilor în școală pe motiv că nu s-a făcut recepția lucrărilor efectuate recent la această unitate de învățământ.

Între timp, luni, conducerea școlii Constantin Ivănescu a decis cum se vor desfășura orele zilele acestea, până la recepția lucrărilor efectuate la școala din comună. Astfel, potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, unii elevi vor învăța în sediul grădiniței, alții într-o școală vecină, în timp ce elevii de clasa a opta vor participa în continuare la cursuri din fața calculatorului.

Despre situația de la școala din Poșta Câlnău puteți citi și AICI

Mica Publicitate