Actualitate

S-a deschis, oficial, sezonul de ars gazul prin parcări

Odată cu venirea primăverii au început să-și facă apariția tinerii care preferă să își petreacă timpul, în special serile și nopțile, prin parcările din oraș. Week-end-ul trecut, sute de tineri s-au reunit la invitația venită în mediul online de a participa la o întâlnire auto, organizată în parcarea unui hipermarket de pe strada Frăsinet.

Explicația pentru care tinerii își petrec zeci de ore în parcări este simplă. Joaca în fața blocului, din perioada generației cu cheia de gât, e perimată, iar orașul actual nu le oferă tinerilor oportunitatea de a sta până la ore târzii în localuri.

Clipuri care s-au viralizat recent îi înfățișează pe tineri cum se plimbă cu mașini cu sute de cai putere sau cum dansează în parcarea unuia dintre hipermarketuri. Unii dintre ei s-au luat la întrecere cu cărucioarele de cumpărături, marcând startul ieșirii de sâmbătă seară.

Totuși, acest mod de a se distra nu este pe placul polițiștilor, mai ales că parte dintre tineri abia au împlinit vârsta de 18 ani, așa că, în contextul lipsei de experiență, probabilitatea de a fi implicați în accidente rutiere este mai mare.

Prin urmare, polițiștii au aplicat 32 de amenzi contravenționale, dintre care 15 pentru abateri de ordine publică și 32 pentru abateri la regimul rutier. Au fost legitimate 97 de persoane, iar 80 de mașini au fost verificate. Practic, după seara de distracție de sâmbătă, părinții adolescenților au de scos în total din buzunare aproximativ 11.000 de lei.


„Au fost legitimate 97 de persoane, iar poliţiştii rutieri au oprit pentru control peste 80 de autovehicule. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, 15 pentru neregulile constatate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 17 pentru nerespectarea regulilor prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 11.000 de lei”, transmite IPJ Buzău