Actualitate

VIDEO: Primele imagini de pe șantierul Autostrăzii A7 Pietroasele – Buzău. Ce au reușit turcii să facă în mai puțin de o lună

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a publicat astăzi imagini cu ultimul dintre șantierele deschise ale Autostrăzii Moldovei. Este vorba despre lotul 3 Pietroasele – Buzău, unde utilajele au intrat efectiv să lucreze de la 1 martie.

Stadiul efectiv este cel de organizare de șantier. Dar imaginile arată că turcii care au câștigat contractul și se ocupă de construcția acestui lot sunt motivați, iar ritmul de lucru este unul pe măsură.

Imaginile surprinse cu ajutorul unei drone arată cum autostrada începe deja să prindă contur și lângă Buzău, terenul fiind deja conturat pentru lucrările care vor urma:

Asocierea turcească ce lucrează de la Pietroasele la Buzău are 20 de luni la dispoziție pentru execuția lucrărilor. Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat în vizită pe șantierul A7 în zona Adjud, Vrancea, declara despre acest tronson de autostradă că va fi gata în mod clar în 2026, adică la termenul final al lucrărilor. Nu este exclusă însă nici varianta să fie gata mai devreme. Situația putea fi cu totul alta dacă nu se pierdea un an și jumătate din cauza contestațiilor, a subliniat ministrul.