Actualitate

S-a pus la punct o ofensivă antidrog! Planul e pe patru ani

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău anunță că a stabilit, împreună cu autoritățile de la nivelul județului Buzău și cu partenerii cu care derulează proiecte și acțiuni de prevenire, principalele direcții de acțiune pentru perioada 2022-2026.

”Week-end-ul a debutat cu ședința de lucru la sediul Instituției Prefectului-Județul Buzău, unde cei doi subprefecți, Ilie Gabriel și Cristea Constantin, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, au stabilit direcțiile de acțiune, obiectivele, resursele și impactul activităților din cadrul Planului de Acțiune  în domeniul drogurilor la nivelul Județului Buzău  pe perioada 2022-2026. Sâmbătă 24.09.2022, alături de reprezentanții Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, a participat la consfătuirea județeană a coordonatorilor pentru programe educative școlare și extrașcolare, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Buzău.”

La întâlnirea de sâmbătă au luat parte circa 100 de participanți care au aflat de la specialiști oferta educaționala cu tematică antidrog propusă de Agenția Națională Antidrog pentru noul an școlar, modalitățile de implementare a proiectelor, dar și a activităților preventive punctuale adresate populației școlare.

O primă acțiune din cele stabilite să descurajeze consumul de droguri în rândul tinerilor de vârstă școlară a avut loc duminică în cel mai mare parc al orașului. Au fost organizate, în Parcul Crâng, ateliere educative nonformale cu tematică antidrog care s-au adresat tinerilor aflați în centrele de plasament. La eveniment au fost prezenții 100 de minori din sistemul de protecție a copilului cu care s-a discutat despre consecințele consumului de droguri și reducere a riscurilor asociate acestuia. Tinerii au putut experimenta modificările percepute la nivel vizual în cazul consumului de alcool pe timp de zi și de noapte și  ca urmare a consumului de droguri, prin intermediul dispozitivelor speciale.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul programului educațional ”Ajungem MARI” organizat de Asociația Lindenfeld, și au participat, pe lângă beneficiari, 40 de voluntari, reprezentanți ai Centrului Educațional și Cultural ”Al Marghiloman”, dar și reprezentanți ai asociației ”Societatea Exploratorilor”. De asemenea, s-au alăturat inițiativei reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului de Analiza și Prevenirea Criminalității Buzău.