Actualitate SPORT

S-a rezolvat! Gloria s-ar putea privatiza prin MEBO

Echipa de fotbal seniori a Gloriei Buzău se privatizează prin M.E.B.O. Lăsând la o parte ironia, căci M.E.B.O a fost o metodă de privatizare a fostelor întreprinderi comuniste de stat, prin intrarea salariaților lor ca acționari, și care n-a prea funcționat în anii 90, iată că brandul fotbalistic fanion al județului ar putea avea un acționariat mixt foarte interesant. Structură la care ar contribui Consiliul Local Municipal Buzău, Consiliul Județean și un privat. Concret, potrivit unor surse bine informate, după ce primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea nu mai poate susține echipa de fotbal seniori și că a decis să o scoată la vânzare, după câteva săptămâni, a fost găsită soluția asocierii între CJ Buzău, CLM Buzău și FC Viitorul Buzău, echipa de fotbal privată a secretarului general al Federației Române de Fotbal, buzoianul Gabriel Bodescu.

Sursele noastre susțin că, după mai multe întâlniri între primarul Constantin Toma (PSD), președintele CJ (PSD), Petre Emanoil  Neagu, și vicepreședintele CJ (PRO România), Felix Rache, plus Gabriel Bodescu, s-a ajuns la concluzia că asocierea va arată așa: CLM Buzău – 40% dintre acțiunile viitoarei echipe FC Gloria Buzău, CJ Buzău – 40% , iar F.C. Viitorul Buzău – 20%, această din urmă entitate fiind, de fapt, intrarea în club a omului de afaceri Constantin Cristea, nimeni altul decât socrul lui Felix Rache, vicepreședinte CJ.

Constantin Cristea este cunoscut în fotbalul buzoian drept proprietarul echipei de fotbal din Liga Județeană, F.C. Lanuri.

Anunțul oficial despre crearea acestei noi structuri va fi făcut marți, după o ședință a Consiliului Județean care va valida prin vot implicarea Consiliului în viitoarea asociere.

Este, desigur, nevoie și de o validare și în Consiliul Local a respectivei asocieri, chestiune care va fi rezolvată, potrivit informațiilor noastre, printr-o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, controlat de formatiunea primarului Constantin Toma, în proporție de două treimi.

În felul acesta, PSD și PRO România, prin Felix Rache, închid un cerc de investiții în mass-media locală și sport, menite să le ajute în bătăliile electorale viitoare.

Cât despre fotbal, prin acest artificiu, nou născuta F.C Gloria Buzău va deveni o entitate de drept privat care va putea să lupte pentru accederea în prima liga de fotbal seniori.

Rămâne de văzut cum va arăta structura de conducere administrativă a noii formații, cine vor fi președintele și vicepreședintele, dar și membrii Consiliului Director.

Cât despre viitorii antrenori, aceștia, se pare, că vor fi cei de la Universitatea Cluj.