Actualitate

S-a rupt o punte la Gura Teghii în timp ce era traversată de o mașină. Autoturismul a ajuns în apă

Update: Apar date noi de la Gura Teghii, acolo unde puntea suspendată peste râul Bâsca Roziliei a cedat, iar un autoturism, în care se aflau trei persoane, a căzut în apă. Potrivit IPJ Buzău, mașina respectivă nu avea ce să caute pe puntea respectivă pentru că, spun polițiștii, aceasta ar fi închisă circulației vehiculelor. Era o punte destinată pietonilor și face legătura între două drumuri comunale, respectiv DC 76 si DC 173 .

În schimb, localnicii spun că este vorba despre o punte construită artizanal de către un om al satului, în urmă cu trei-patru decenii. Aceasta ar fi fost întreținută tot de localnicii din cătunele care se află pe versantul stâng al râului tocmai pentru că ajungeau mai repede acasă. Altfel ar fi făcut un ocol de aproape doi kilometri dacă, de exemplu, veneau de la Varlaam și ar fi trebuit să ajungă în cătunele Ionaști, Argăselești și Lunca Florii. Acolo locuiesc circa 50 de familii

Astăzi, în jurul orei 18.00, puntea ar fi cedat sub greutatea autoturismului, un mitsubishi condus de un bărbat de 43 de ani. Potrivit IPJ Buzău, este vorba despre un localnici care mergea către casă. În mașină se mai aflau încă doi bărbați. În urma impactului, bărbatul din dreapta șoferului, un tânăr de 26 de ani, a a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că avea dureri în zona lombară.

În cauză se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Știrea inițială: Clipe de groază astăzi la Gura Teghii. Puntea suspendată peste un râu a cedat sub greutatea unei mașini, iar autoturismul a căzut în apă.

Din primele date se pare că în mașină erau trei pasageri.

Din fotografiile trimise pe adresa redacției sansanews.ro, se vede că este vorba despre o punte veche, iar cablurile metalice care o susțin sunt ruginite, acestea din urmă fiind și cele care s-au rupt sub greutatea autoturismului.

Potrivit martorilor, apelul la 112 a fost dat în jurul orei 18.00, iar la fața locului a ajuns și o ambulanță SAJ Buzău care ar fi preluat una dintre cele trei persoane aflate în mașină, în momentul impactului. Victima are mai multe lovituri în zona capului

Revenim cu detalii

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Toate punțile de peste râul Bâsca Rozilei ,din comuna Gura Teghii, au fost construite de localnici după inundațiile catastrofale din noaptea de 1-2 iulie 1975 cu materiale(șufe) donate din milă de exploatările forestiere. Orașul Nehoiu a primit aprobare pentru a reconstrui puntea de la Baltă( intrarea în comuna Gura Teghii), dar fiind doar 20 de beneficiari, nu se justifică cheltuirea sumei de 1.000.000 de lei… ori nu a apărut investitorul imobiliar strategic, vreun mare escroc susținut politic , dispus să cumpere circa și ceva din proprietățile sau terenurile din zonă…

  • Bâsca Rozilei nu Bâsca Rusilei.Sunteti bozoieni(sansanews),macar atat sa stiti sa scrieti sau dati.o afara pe corectoare..:)