Actualitate POLITICĂ

De ce și-a anunțat Neagu, atât de devreme, o nouă candidatură la șefia CJ

Știrea produsă de actualul președinte al Consiliului Județean, Emanoil Neagu, prin care a anunțat că intră în lupta pentru un nou mandat de șef al C.J. Buzău, a generat deja ample comentarii, în mediul politic buzoian. Observatorii independenți se arată luați prin surprindere de momentul ales pentru plasarea în public, acum câteva zile, a anunțului cu pricina, în sensul că, până la alegerile locale, mai e multă vreme. Totuși, analiștii spun că Neagu vrea să testeze feed-back-ul știrii pentru a vedea pe ce portofoliu de susținători din partidul său sau din exterior s-ar putea baza. Aceeași observatori cred ca președintele C.J. se află într-un moment important al carierei sale politice și de aceea transmite că e dispus să-și negocieze viitorul atât cu liderii PSD, cât și cu șefi ai altor formațiuni politice, iar, în funcție de răspunsurile primite, va decide calea de urmat. Într-o emisiune Sens Direct, la Focus TV, Neagu a încercat să clarifice, în stilul său caracteristic, problema unei noi candidaturi, făcând niște declarații interesante. Iată, aici, o parte dintre acestea.

„Prima dată am avut o discuție cu mine, acum pot să port o discuție cu oricine, prima dată trebuie să mă clarific eu. Bineînțeles că ne vom clarifica în partid. Cel puțin așa cred eu, că am o relație normală cu toată conducerea PSD la Buzău.

Sunt ferm convins că PSD mă va susține la candidatura a încă unui mandat la Președinția Consiliului Județean, dacă nu, vom vedea atunci. Nu am riscat absolut nimic ieșind cu această declarație. Nu am avut o discuție cu absolut nimeni până acum vis-a-vis de această problemă. Sincer, sunt ferm convins și, dacă am posibilitatea din punct de vedere al sănătății  sau dacă pot să candidez, am dreptul să candidez la alegerile din 2024, cu siguranță vreau să candidez la președinția Consiliului Județean.

Am vrut să elimin zvonistica, care circula atât prin oraș, prin județ, și erau și anumiți oameni care chiar voiau să creeze anumite conflicte artificiale și între mine și altcineva. Doi la mână, clar am vrut să văd dacă există cineva care ar putea într-adevăr să poată să candideze cu șanse reale să ducă proiectele mai departe la Consilul Județean. Ca să elimin orice poveste, îmi anunț candidatura de acum. Bineînțeles că, de aceea e democrație, n-o să candidez singur, dar sunt dispus să intru într-o bătălie politică indiferent cum s-ar numi candidații care vor fi și chiar îmi doresc să fie candidați foarte buni, din bătălia aceasta politică să câștige cel care are proiectele cele mai bune și, bineînțeles, să câștige cetățeanul.

Dacă voi candida pe listele altui partid sau cu susținerea altui partid… niciodată să nu spui niciodată. Dar poate candidez din partea a unei alianțe a PNL-PSD.”

Alte aspecte ale acestui eveniment politic, AICI.