Actualitate

S-a stabilit programul autobuzelor, începând cu 13 septembrie! Ce trasee au fost modificate, în favoarea elevilor

Începutul de an școlar readuce și nebunia din trafic. Luni, 13 septembrie, elevii vor reveni în bănci, iar asta înseamnă, pe de o parte mai multe mașini pe șosele, iar pe de alta și mai mulți călători în mijloacele de transport în comun. Pe scurt, aglomerație. Este de altfel primul test pe care trebuie să-l treacă, cu bine, pentru a ajunge la timp la școală, toți elevii dar și restul buzoienilor, care la rândul lor trebuie să ajungă dimineață la serviciu.

Tocmai pentru ca, cel puțin haosul din mijloacele de transport în comun să fie eliminat , Transbus a stabilit un nou program de transport pentru traseele care înregistrează un număr ridicat de călători. Mai exact, pe rutele din municipiul Buzău dar și pe traseele care aduc elevii navetiști din mediul rural au fost introduse mai multe autobuze, la intervale de timp mai dese.

Unul dintre cele mai aglomerate trasee, unde de multe ori au putut fi observați călători stând înghesuiți, este Buzău-Mărăcineni. Astfel, pe această rută, începând de luni vor fi introduse două curse, la orele de vârf, respectiv dimineață dar și la prânz, când elevii trebuie să meargă spre școală și când revin spre casă. Concret, conducerea Transbus anunță că autobuzele vor ajunge în stație la o frecvență de 15 minute.

Alte autobuze au fost introduse și pe traseul 4. Din Gara Tohăneni vor pleca la ora 7.00 două curse, în loc de una cum era până acum.

Și pe traseul 6 au fost introduse mai multe dubluri la orele de vârf. Astfel, la ora 6.58 vor pleca două autobuze din gară, în timp ce la 18.51 vor fi două autobuze care pleca din celălalt capăt al traseului, respectiv de la Comat. În plus, în intervalul 11.15-16.45 vor circula cinci și nu trei autobuze cum se întâmpla până acum. Asta înseamnă că autobuzele vor sosi în stație mai repede, adică la o frecvență de 16 minute.

Dimineața, vor avea mai puțin de așteptat în stație și călătorii care vor circula în municipiul Buzău pe rutele 7, 8 și  10. Pe aceste trasee au fost introduse câte un program în plus astfel că pe traseul 7, în intervalul 5.45-8.00, autobuzele vor ajunge în stație cu o frecvență de 13 minute, în timp ce pe traseul 8, în intervalul 5.45-17.45, autobuzele vor ajunge în stație la o distanță de 16 minute. Călătorii care circulă cu autobuzul 10 trebuie să știe că începând de luni, 13 septembrie, va fi realizată o frecvență de 10 minute, în ambele sensuri, în intervalul 5.45 – 8.00.

De asemenea, și elevii care vin dinspre Haleș vor avea la 6.45 un autobuz în plus, iar la întoarce, la 14.20, din Horticolei 1,vor pleca, la fel, două mașini. Aceeași măsură, de dublarea a curselor la orele de vârf, a fost luată și pe traseele 11 și 12.

Noul program de transport valabil începând cu 13 septembrie va fi păstrat timp de două săptămâni, iar acolo unde se constată că trebuie luate alte măsuri, conducere Transbus a anunțat că va interveni punctual astfel încât transportul elevilor la școală și al navetiștilor la serviciu să fie asigurat în cele mai bune condiții.