Actualitate

S-A STINS DIN VIAȚĂ UNUL DINTRE CEI MAI CUNOSCUȚI PROFESORI AI BUZĂULUI

S a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți profesori din județul Buzău.

Elena Dogaru, profesor de limba română la Colegiul Național Mihai Eminescu din Buzău, a pierdut lupta pe care o ducea de mai mulți ani cu o boală nemiloasă. Renumitul cadru didactic, care a format zeci și zeci de generații de-a lungul carierei sale la catedră, va fi înmormântat miercuri.

Elena Dogaru, un om al literelor, care iubea mai presus de orice limba și literatură română a dus o luptă grea cu o boală nemiloasă. În anul 2019, toți colegii săi alături de elevi, inclusiv cei care au terminat liceul cu mulți ani în urmă, s-au mobilizat pentru a-i veni în sprijin, printr-o campanie de donare de sânge.

”Un om extraordinar, o colegă dedicată meseriei și scolii pe care a absolvit-o și în care a lucrat cu drag pentru atâtea generații de elevi. Doamna profesoara Elena Roua Dogaru va rămâne în amintirea noastră ca profesorul carismatic, iubit de elevi, sufletul revistei scolii “Năzuințe”, colegul empatic care avea o surpriză pentru fiecare dintre copiii colegilor care veneau în vizita în școală. Va rămâne în amintirea noastră ca unul din profesorii eminescieni emblematici, o personalitate a școlii dar și a orașului”, este mesajul directorului adjunct al Colegiului Eminescu, profesor Daniela Albu.

”Colegiul a mai pierdut o valoare. Abia de acum ne vom da seama. Păcat că nu am putut să o ajutăm mai mult De acolo unde ești, iartă – ne, Elena! Dumnezeu să te odihnească printre îngeri, ca să ne veghezi! Merită cu prisosință un număr omagial și un motto care să rămână cât va mai apărea “Năzuințe”. Rămas bun și amintire veșnică! Dureros!”, a declarat și Nina Marcu, de asemenea profesor de Limba Română.

Trupul profesoarei Elena Dogaru va fi depus, marți, la capela de la Cimitirul Dumbrava unde cei care vor dori își vor putea lua rămas bun iar înmormântarea va avea loc miercuri, în localitatea Haleș.