Actualitate SĂNĂTATE

MEDIC NOU LA SPITALUL DE BOLI CRONICE SMEENI. Cine este și ce spune despre nevoile pacienților, după vindecarea de COVID

Este buzoiancă, iar după finalizarea rezidențiatului a decis să revină acasă. De 10 ani tratează bolnavii cronici, iar din ianuarie a decis să se alăture echipei de medici din Spitalul de Boli Cronice din Smeeni. Simona Anton este cel mai nou membru al echipei de la Smeeni și spune că a acceptat această colaborare tocmai pentru că vrea să facă parte din schimbarea pe care colectivul de aici dorește să o aducă sistemului medical.

 ”M-am alăturat colectivului  Spitalului din Smeeni pentru a face parte din schimbarea pe care echipa de aici încearcă să o aducă sistemului medical. Este o echipă tânără, plină de energie, și sper să aducem ceva nou și bun pentru pacienții din zonă și pentru buzoieni. Am fost întâmpinată cu brațele deschise, suntem într-o relație foarte bună și sper să fie cu succes toată colaborarea”, a declarat, în exclusivitate la Focus News, dr. Simona Anton.

Simona Anton are 43 de ani și este medic specialist medicină internă însă deține și alte competențe care acum reprezintă un plus în tratarea pacienților a căror stare de sănătate s-a agravat după infecția cu COVID și care sunt tratați la Spitalul din Smeeni.

” Cel mai nou membru al echipei medicale, la Spitalul de boli cronice Smeeni. Dr. Simona Anton, medic specialist medicina interna, ce deține competenta în ecografie generala, supraspecializata în ingrijiri paliative a început activitatea în cadrul secției medicina interna și a compartimentului de ingrijiri paliative de la 1 ianuarie a acestui an. Întâmpinam cu drag venirea ei în echipa și ii dorim multe realizări profesionale. Pacientii Spitalului de boli cronice Smeeni au alaturi încă un profesionist ce va avea grija de sănătatea lor”, a scris pe Facebook, conducerea unitățiimedicale.

De altfel, în prima lună de activitate la Spitalul de la Smeeni, Simona Anton a îngrijit deja zeci de pacienți, iar mulți dintre ei au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 despre care medicul spune că pe lângă tratament , cu toții au nevoie de empatia celor care îi îngrijesc pentru a trece cu bine peste perioadă de boală.

”Sunt pacienți care vin după infecția cu SARS-CoV-2 și care au destul de multe comorbidități și care necesită pe lângă tratament și empatia noastră. Au nevoie de sprijin emoțional. Ei au depășit cu bine infecția dar au rămas cu sechele și psihice dar și emoțional”, a spus dr. Simona Anton.

Medicul spune că și aici există un număr mare de pacienți. Că sunt zile în care toate paturile sunt ocupate, și ar mai fi nevoie și de altele. De multe ori, bolnavii ajung într-o stare gravă, și asta tocmai pentru că , o bună perioadă de timp, au evitat de frica infecției cu SARS-CoV-2 să ajungă în cabinetele medicale.

”Medicina internă este specialitatea medicală care presupune să știi câte puțin din fiecare. Mi-a plăcut să abordez pacientul din mai multe unghiuri și din cadrul acestei specialități poți să vii în ajutorul pacienților mai mult. Și făcând aceste competențe de ecografie generală și îngrijiri paliative am adus un plus specialității mele și acum pot să aduc sprijinul meu pacienților. Și la Smeeni este nevoie de multe specialități. Doamna manager este într-o permanentă căutare de oameni noi și încearcă să atragă cât mai mulți medici care să vină în sprijinul pacienților”, a explicat Simona Anton.

În această perioadă unitatea medicală este în curs de implementare a unui proiect în vederea dotării cu aparatură medicală de ultimă generație pentru a putea oferi recuperare medicală pentru pacienții post COVID dar și îngrijiri paliative pentru bolnavii în stare gravă.

Mica Publicitate