Actualitate

S-a tras linie sesiunii de vară a bacalaureatului. Situația finală în Buzău, după contestații

Foto arhiva

Vineri, 7 iulie, au fost afișate rezultatele finale ale examenului maturității, după rezolvarea contestațiilor. În județul Buzău au fost înregistrate circa 1 400 de cereri de recorectare a lucrărilor, cele mai multe la proba la română. Unii tineri au obținut câteva sutimi în plus după contestații, media finală fiind ușor mărită, alții au primit sutimile necesare pentru a promova examenul. Chiar și așa, niciun candidat nu a obținut media 10 la bac, anul acesta.

Absolventa Colegiului Hasdeu, cea care a obținut cea mai mare medie din județ, 9,90, a depus contestație la română, dar tot nu a reușit să ia media 10. Tânăra  obținuse inițial 9,70, iar după contestații a fost notată cu 9,85. Astfel, media finală, și cea mai mare din județ, este 9,95.

Și alți tineri s-au ales cu medii mai mari după ce au solicitat recoreztarea tezelor. De pildă, un absolvent de la Eminescu notat cu 8,60 la română a obținut în final nota 9,80. Nota unui alt candidat a fost majorată de la 8,55 la 9,15.

Pe de altă parte, contestațiile au fost cu noroc pentru alți tineri care au promovat examenul după contestații. Cel puțin 4 tineri buzoieni sunt în această situație. De exemplu, cazul unui absolvent al Colegiului Economic care obținuse 4,45 la proba la română, iuar după contestații a fost notat cu 5, ceea ce i-a adus media 6,01, adică diploma de bacalaureat.

Rezultatele finale ale examenului maturității, AICI.