Actualitate

S-au așezat la aceeași masă! PSD și PNL, mai aproape ca oricând în ultimii patru ani

Sursa foto: reporterbuzoian.ro
Sursa foto: reporterbuzoian.ro

Un eveniment amplu, organizat, vineri, de conducerea învățământului buzoian, la un salon din oraș, a reprezentat și ocazia unei radiografii la minut a relațiilor din politica locală, într-un moment preelectoral important. Poza momentului arată că relațiile dintre PSD și PNL intră într-o nouă etapă, sugerând că social-democrații și liberalii încep să conviețuiască și în județul Buzău pe coordonatele unei coaliții.

La aceeași masa au putut fi văzuți senatorul Lucian Romașcanu, deputatul Romeo Lungu, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, dar și parlamentarii PNL Claudia Benchescu și Vlad Pufu, alături de prefectul Daniel Țiclea.  Fotografiile transmit o abordare relaxată din partea comesenilor.

Momentul care surprinde această reașezare politică vine la o săptămână după vestea că social-democrații le-au luat liberalilor toți primarii, dar și dincolo de săgețile pe care și le-au trimis, public, în ultima vreme, reprezentanții celor două formațiuni.

Sursa foto: reporterbuzoian.ro

Latura pesedistă a mesei de coaliție

La eveniment au fost prezenți și unii dintre primarii abia trecuți cu arme și bagaje de la PNL la PSD. Ultimele mișcări din politica buzoiană arată că se accelerează pregătirile pentru campania electorală, pregătiri care includ și o colaborare strânsă a PSD și PNL, cel puțin pentru europarlamentare.

Totuși, două absențe care n-au trecut neobservate-cea ce primarului Constantin Toma și cea a liderului PNL Buzău, Adrian Mocanu-lasă deschise și scenariile surpriză.