Actualitate

Șofer până la 100 de ani! Buzoianul devenit un exemplu pentru comunitatea sa

A împlinit 100 de ani dar, în ciuda vârstei înaintate, are o sănătate de fier și o poftă de viață molipsitoare! Petrică Dragomir este cel mai în vârstă localnic din comuna Berca și duminică a fost sărbătorit de întreaga comunitate pentru care a devenit un exemplu.

Un om elegant și prietenos, buzoianul duce o viață liniștită satul Pleșești. De 13 ani, de când i-a murit soția, locuiește singur. Dar nu se plânge.  A învățat să se gospodărească singur. Mai mult decât atât, sănătatea îl ajută așa că, până de curând, bărbatul de 100 de ani mergea cu mașina personală, un Matiz, în comună să-și facă toate cumpărăturile necesare. Acum, din motive de siguranță, familia i-a cerut să renunțe la șofat.  

”A condus mașina până de curând. Făcea drumuri scurte, până în comună. Ar mai putea și acum, dar, noi, familia, din motive de siguranță, nu prea îl mai lăsăm” ,ne-a precizat nepotul său.

Cei care îl cunosc spun că domnul Petrică Dragomir este un om foarte activ. Nici nu are timp să se plictisească. Toată ziua îți face de lucru prin gospodărie.

”Pe domnul Petrică îl știu din 2012, de când eram viceprimar. Este un om foarte elegant. Mereu este îmbrăcat la costum și cravată. Chiar și când își face cumpărăturile de la magazin. Este un om extraordinar, bun, prietenos și iubitor. Se înțelege bine cu toți vecinii. Este foarte activ. Îl vedeam des venind cu mașina proprie la cumpărături”, spune primarul Ion Dobrița.

La aniversarea de 100 de ani, bărbatul a impresionat din nou. Fără ochelari a citit un mic mesaj, iar când a venit vorba despre petrecere, bărbatul nu s-a dat la o parte. A dansat un vals cu fiica sa în vârstă de 73 de ani.  

”La mulți ani, domnule Petrică Dragomir pentru a 100 – a primăvară sărbătorită astăzi. Sunteți un bun exemplu, pentru noi toți. Vă doresc multă sănătate, zile frumoase si fericire alături de cei dragi dumneavoastră!!!”, a scris primarul comunei pe Facebook.