Actualitate

Săgețile lui Cupidon, transformate în fapte bune. Campanie originală de voluntariat derulată de liceenii de la Hasdeu

Dragostea e în aer, dar și intențiile caritabile, iar amândouă sunt reunite într-o campanie inedită, începută astăzi de elevii de la Colegiul Național B.P. Hasdeu. Inițiativa aparține voluntarilor de la Departamentul de Voluntariat al Clubului 3,14.

Concret, zeci de elevi ai colegiului au amenajat și deschis, chiar în liceu, o adevărată florărie. Timp de trei zile, începând de azi până miercuri inclusiv, elevii vor putea cumpăra în pauze flori pentru persoanele dragi. La final, banii din vânzări vor fi donați în scop caritabil.

„Pe 12, 13 și 14 februarie, te așteptăm, în localul 2 dacă înveți dimineața sau în localul 1 dacă ești boboc, la târgul caritabil “Cuπdon”, organizat de Departamentul de Voluntariat al clubului 3,14. Alege cea mai frumoasă lalea sau cel mai frumos trandafir (dacă vrei să o impresionezi cu adevărat, poți chiar să faci un buchet) și oferă-i-l. Ești puțin timid sau vrei să păstrezi misterul și să faci lucrurile mai interesante? Ne ocupăm noi și de asta! Spune-ne numele persoanei dragi și clasa unde o găsim, iar noi îi livrăm florile din partea ta. Și păstrăm secretul!”, transmit voluntarii Clubului 3,14

Cu 8 lei pentru o lalea sau 13 lei pentru un fir de trandafir, fiecare elev al colegiului poate face o bucurie persoanei dragi. Tinerii s-au mobilizat, iar în pauze holul unității este plin de ”clienți”, dornici să ia parte la această acțiune caritabilă. Doar în prima parte a zilei, voluntarii au reușit să adune aproximativ 2500 de lei.

„Au trecut abia 5 pauze, doar prima parte a programului și avem deja 2500 de lei. Colegii noștri au venit la târg, s-au strâns foarte mulți pe hol, a fost nevoie de foarte mult spațiu și foarte mulți voluntari”, transmite Anastasia Bobeleac, inițiator.


Anastasia Bobeleac, inițiator

“Cuπdon” a păstrat și latura de romantism, astfel că elevii colegiului vor putea trimite cadouri anonime celor pe care îi simpatizează. Alături de florile achiziționate, va fi atașată o etichetă personalizată cu numele persoanei iubite, dar și cu un mesaj aparte. Voluntarii promit că vor păstra secretul, pentru ca niciun cumpărător să nu fie „demascat”.

Ceea ce îi diferențiază pe piață pe „micii florari” de florarii cu experiență este faptul că suma integrală va ajunge la animalele care au nevoie de iubire nu doar de „Valentine’s Day”. Banii strânși vor fi redirecționați către Adăpostul de Câini din Buzău, în vederea achiziționării de hrană pentru patrupede.