Actualitate Șansa de Berca

SALĂ DE SPORT MODERNĂ ÎNTR-O COMUNĂ DIN BUZĂU! Cât costă și de unde au venit banii

Ore de sport în condiții moderne pentru elevii dintr-o comună din Buzău. Este vorba despre școlarii din Berca unde zilele acestea au început lucrările la o nouă sală de sport.

După patru ani în care au fost făcute proiecte pe hârtie, s-au semnat contracte și s-au căutat surse de finanțare, sala de sport a devenit o realitate și pe teren. În această săptămână, primii muncitori au ajuns pe șantier și au început treaba. Urmează luni bune de execuție, astfel ca anul școlar următor să le aducă celor 700 de elevi din Berca noi condiții pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

”În urma demersurilor făcute în ultimii 4 ani, comuna Berca va avea, în sfârșit o sală de sport modernă, cu o capacitate de 102 locuri. Astăzi am început, în sfârșit lucrările de execuție”, a scris pe Facebook, primarul Ionel Dobrița.

Lucrarea este una amplă, iar investiția se ridică la peste 4 milioane de lei.

”Lucrarea va fi finanțată de către Compania Națională de Investiții, valoarea investiției fiind de aproximativ 4.300.000 lei”,  spus Ionel Dobrița.

Sala de sport va fi amenajată în incinta Liceului Sf. Mucenic Sava. Sala va avea o tribună cu 120 de locuri, iar spațiul va fi amenajat pentru mai multe sporturi, inclusiv handbal și volei. De asemenea, vor fi amenajate și vestiare și alte spații tehnice, dotările permițând chiar desfășurarea unor competiții județene. Întreaga construcție trebuie să fie gata până în septembrie 2021.

Detalii tehnice:

  • Dimensiunile maxime la teren: 29.2X35.8
  • Regim de înălțime: P+1 H max cornișa – 10 m
  • Suprafața construită Sc = 1043 mp
  • Suprafața desfășurată Sd = 1284 mp