Actualitate

SOLUȚII PENTRU DOUĂ PUNCTE NEGRE DE PE ȘOSEAUA MORȚII. Soluțiile ar trebui să reducă numărul de accidente rutiere

Două puncte nevralgice din intersecții importante aflate pe DN2E85, supranumită Șoseaua Morții, vor fi resistematizate. Este vorba despre intersecția de la Spătaru și intersecția din zona Hanul lui Țintă. Invitat în platoul Focus Tv, președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a anunțat că problema de care se lovesc șoferii care ajung din Zona Industrială a Buzăului pe Șoseaua Europeană, la Spătaru, va fi rezolvată foarte curând. În intersecția respectivă va fi amenajat un rond, astfel încât circulația să fie fluidizată, iar riscul de accidente să fie redus.

“ O problemă pe care am găsit-o și pe care sper s-o deblocăm până săptămâna viitoare este acea intersecție de la Spătaru, drumul care vine prin Zona Industrială și iese în DN2E85. Am mers împreună cu directorul general de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri la fața locului, dumnealor sunt pregătiți să realizeze un sens giratoriu. De ani de zile o problemă nerezolvată, își va găsi rezolvarea în perioada următoare.”

O soluție a fost găsită, a anunțat președintele PNL Buzău, și pentru intersecția de la Hanul lui Țintă, o zonă neagră, așa cum s-a demonstrat în ultimele luni, unde în fiecare săptămână o mașină ajunge fix în mijlocul rondului. Gabriel Avrămescu a precizat la Focus Tv că, în urma discuțiilor pe care le-a avut la Ministerul Transporturilor, specialiștii au mers la fața locului și au identificat soluțiile pentru rezolvarea problemei. Astfel, în zonă va fi instalat un sistem de lumini de avertizare a conducătorilor auto cu privire la apropierea rondului.

„Și la Hanul lui Țintă a fost găsită o soluție. În urma vizitei și discuțiilor pe care le-am avut cu minstrul Transporturilor, au găsit o soluție cei de la Direcția Regională de a instala un sistem de lumini de avertizare, pentru a-i avertiza pe conducătorii care se grăbesc destul de tare că urmează un sens giratoriu. În plus, din ce știu, vor mai face încă un sistem de marcaj acolo pentru a anunța și a fi suficient de vizibil astfel încât să nu ne mai trezim cu cascadorii în fiecare dimineață, în acel rond.”

Cel mai grav accident produs în intersecția de la Hanul lui Țintă a fost înregistrat în luna septembrie. Atunci, o cisternă încărcată cu peste 25 de tone de diluant s-a răsturnat, blocând circulația timp de 9 ore la intersecția dintre DN 1 B cu DN 2 E 85, dinspre Ploiești spre Buzău. De atunci, alte astfel de evenimente s-au produs aproape săptămânal, în aceeași zonă.