Actualitate SĂNĂTATE

Sânge de bikeri pentru Buzău. Acțiune umanitară a motocicliștilor din mai multe orașe, special pentru buzoieni

foto: Facebook Cristian Hrubaru

Amplă campanie de donare de sânge anunțată pentru mâine la Buzău, unde zeci de oameni din județ, dar și din Vrancea, Prahova și din Capitală sunt așteptați să doneze sânge. Este vorba despre o acțiune a Bikers for Humanity România, care și în acest an s-a alăturat campaniei “România are sânge de rocker”, inițiată de un post de radio cu acoperire națională.

Motocicliști și rockeri din Buzău și alte orașe își dau întâlnire mâine la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău, unde își pun venele la bătaie. Anunțul a fost făcut de cunoscutul om de radio și tv Cristian Hrubaru, unul dintre cei mai reprezentativi membri ai Bikers for Humanity.

”Bikers for Humanity Romania se alătură și anul acesta campaniei „România are sânge de rocker”, inițiată de Morning Glory cu Răzvan Exarhu și Rock FM.
Sâmbătă, 16 aprilie, ne punem venele la bătaie, la Buzău. Motocicliști și prieteni din Buzău, București, Râmnicu Sărat, Focșani, Câmpina și de prin alte orașe apropiate, își dau întâlnire la ora 11:00 (se poate dona de la ora la Centrul de Transfuzie Sanguină din Strada General Grigore Baștan nr. 2.
Cu sau fără motocicletă, oricine este binevenit să ni se alăture. Bikerii din București, se vor întâlni la ora 9:30, la benzinăria MOL de pe centura Capitalei, lângă rondul de la intrarea înspre Mogoșoaia”, a scris Hrubaru pe Facebook.

Acțiunea vine într-un moment în care numărul donatorilor de sânge din toată țara a scăzut considerabil. Imediat după izbucnirea războiului din Ucraina, a fost înregistrată o creștere considerabilă a numărului de persoane care au mers în centrele de transfuzii ca să doneze sânge. În ultimele două săptămâni, însă, numărul donatorilor a scăzut vertiginos, astfel că centrele de transfuzii încep să se confrunte din nou cu lipsa sângelui.